Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВТУ започва акция "Рано рани"

Снимка: www.uni-vt.bg

Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий" започва акция за прием на студенти по 63 специалности за следващата учебна година. Половината от местата са за прием по държавна поръчка. 

Акцията, наречена "Рано рани“ дава възможност да се запишат в една любима специалност кандидат-студентите, които вече имат дипломи за средно образование от 2008-а г. насам. Това обаче е шанс и за зрелостниците да си запазят място, като се запишат при получаването на дипломите. Заместник-ректорът професор Стоян Буров:

Това го правим за първи път в нашия университет – да си запазят място в една любима специалност. Това място им е гарантирано до 2-ри юли тази година. Ако след 2-ри юли се окаже, че някои от тези, които са си запазили места, са се отказали, техните места се обявяват за свободни и тогава се попълват по обичайния ред чрез класиране.

За този прием са отделени 1000 места за първокурсници за всички специалности, с изключение на: право, национална сигурност и изобразително изкуство. Заявленията се подават в самия университет във Велико Търново и в кандидат-студентски бюра в още 30 града в страната до попълването на заявените места.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32