Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметове настояват да отпаднат ограниченията за плажове по поречието на река Дунав

Снимка: БГНЕС

Министерството на туризма ще подкрепя всяка форма на туризъм, която представлява интерес за инвеститорите и има потенциал за развитие. Това каза министър Николина Ангелкова след подписването на договор за създаването на технически секретариат по Дунавската стратегия в Русе:

В момента готвим актуализация на приетата през юни 2014 г. Стратегия за устойчиво развитие на туризма. Защото вярвам, че именно такива ниши на различните туристически продукти, както развитието на отделните форми на туризъм,  е необходимо също да бъдат взети предвид и да се заложи едно бъдещо развитие в зависимост от потенциала, и в зависимост от желанието на всички, които искат да развиват отделните форми на туризъм.

Становището си министърът на туризма Николина Ангелкова изрази по повод искането да бъдат създададени плажове по поречието на р.Дунав. Кметът на Русе Пламен Стоилов заяви, че в момента кметовете на общините по поречието на Дунав не могат да организират плажове, тъй като има поредица от законови ограничения:

Не е нормално тези прекрасни острови, които са извън "Натура", това прекрасно крайбрежие, което имаме, ние там да не можем да направим един плаж. На практика, ние в момента не можем да сложим нито душове, нито кабини, нито да правим плаж в смисъла, който всички знаем, защото там е забранено да се прави това.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32