Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френската полиция премахна лагера на протестиращи младежи в Париж

Младите хора са недоволни от готвената реформа в Кодекса на труда

Снимка: БГНЕС
Френската полиция евакуира демонстранти в Париж, които протестират от 11 дни срещу готвената реформа на Кодекса на труда. Младежки организации вече обявиха, че ще продължат акцията.

Френският премиер Манюел Валс събра на среща студентски представителства в опит да овладее протестите срещу промените в трудовото законодателство и тежкото положение на младежта във Франция.

Рано сутринта полицията разтури в спокойна обстановка импровизираното протестно градче на Площада на Републиката, в което от 11 нощи будуват хиляди недоволни от условията на живот. Младежите обаче се готвят за нов митинг довечера, а идеята беше подета в над 30 града в страната.

Протестната вълна срещу реформата не мина без инциденти - в нощта срещу неделя в Париж бяха арестувани осем души заради кражби и счупени витрини.

Студентите, които преговарят с премиера, настояват за повече помощи, особено в периода между дипломирането и намирането на първа работа.

Младежите ни страдат от изключителна несигурност за бъдещето, призна пред радио "Юроп 1" министърът на труда Мириам ел-Кумри. Същевременно тя заяви, че правителството няма да се откаже от реформата и има необходимото мнозинство. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Манюел Валс

Френският премиер Манюел Валс обяви план за младежка заетост

Френският премиер Манюел Валс обяви мерки, които да помогнат на младежите да си намерят работа. Мерките, които са на стойност 500 милиона евро за година, включват инициатива, която да накара работодателите да наемат млади хора на договори на пълно работно..

публикувано на 11.04.16 в 14:51
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32