Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лиляна Павлова: Няма конкретни срокове за начало на строителството на магистралата Русе – Велико Търново

Лиляна Павлова
Снимка: БГНЕС

Няма конкретни срокове за начало на строителството на магистралата Русе – Велико Търново, каза в Русе министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова:

Това, което в момента се разработва на основата на този проект и оценка за въздействието върху околната среда, това е всъщност най-важната, но и най-, бих казала, критичната фаза за всеки проект. Тя трябва да е готова до ноември месец тази година, за да можем да минем всички съгласувания по линията на ОВОЗ, за да може да се утвърдят трасетата, терените, защитените зони и от тази гледна точка за следващата година да се правят отчуждения и вече да се раздели на отделни етапи. Като това, което мога да кажа е, понеже в момента идвам и от Бяла, приоритетно ще се започне фазата, обхода на Бяла и след това поетапно всички останали спрямо възможностите на финансиране и затова отчуждаването на терените ще започне, разбира се, именно от там.

Министър Павлова призова шофьорите към това да планират повече време при пътувания заради ремонтите по магистрала "Хемус":

Това, което очакваме е ремонтите това лято, предвид осигурените почти сто милиона допълнително от бюджета за спешни, превантивни и аварийни ремонти първо на тунелите и виадуктите на "Хемус". Това, което ще ремонтираме, е едната тръба на Витиня, Елешница и Топли дол, както и критичната дупка и участъкът, който се отвори на 41-ви километър, също на "Хемус", както и на 15 километър. Това е и участъкът, за който апелираме към търпение и предвиждане на повече време за пътуване, тъй като движението през целия летен сезон, защото сроковете са до края на годината, да бъдат направени тези ремонти, защото това са сложни виадукти, и плочите, които има да се подменят, и тунелите, ще се прави цялостна изолация. Движението ще бъде направено двупосочно в едното платно за движение по виадуктите, съответно, в единия тунел ще бъде двупосочно движението, в другия изцяло затворен през целия период.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32