Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДОСТ ще подкрепи ГЕРБ само ако бъдат прекратени отношенията с Патриотичния фронт

Снимка: БГНЕС
Партия ДОСТ ще подкрепи премиера Бойко Борисов, само ако бъдат прекратени отношенията с Патриотичния фронт. В противен случай ГЕРБ не може да разчита на политическа помощ от страна на новата формация, обяви в Момчилград лидерът й Лютви Местан. Според него, управляващата коалиция повтаря модела на кабинета "Орешарски" с  две основни партии и сателити около тях.

Според Местан, премиерът трябва да избира между оставането във властта на всяка цена и демократичните устои:

Ако Патриотичният фронт се оттеглят от властта, защото Борисов и ГЕРБ са избрали демокрацията пред властта, това може да отвори нови възможности, не само за оцеляването на Борисов в днешното управление на страната, но биха му задали една доста добра перспектива. Не смятам, че оттеглена подкрепа от патриотите е краят на кабинета "Борисов 2", мисля, че малко се надценява силата на Патриотичния фронт. 

 

От Момчилград Лютви Местан предупреди, че ако депутатите отхвърлят ветото на президента за Изборния кодекс, това ще означава приемане на дискриминационен закон на етническа основа, и направи препратка към времето на т. нар. Възродителен процес:

Тоталитарният режiм отнемаше идентичност, име, религия. Този закон цели да 0лиши българските граждани в чужбина от право на глас.

Местан отказа да коментира дали ДОСТ ще издигне своя кандидат-президентска двойка. Според него По-важното е държавният глава да е пронатовски и проевропейски ориентиран.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32