Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаният за убийство на съпругата си в автомобил остава в ареста

Снимка: Ася Пенчева

33-годишният Бахар Селим, задържан за убийството на съпругата си Джейлян на 31 май, остава в ареста. С решението си Русенският окръжен съд уважи искането на прокуратурата обвиняемият да бъде задържан под стража.

Драмата се разиграла на 31 май вечерта, когато по пътя Русе-Велико Търново семейният автомобил на Бахар и Джейлян Селим бил отклонен, а съпругът разиграл поредната сцена на ревност. Агресията му стигнала до там, че започнал да нанася удари с нож върху съпругата си. Тя се опитала да избяга, но била настигната и жестокостта продължила. След като видял безжизненото тяло на съпругата си, Бахар Селим сам се обадил на телефон 112 и съобщил за убийството. По-късно вечерта бил заловен в дискотеката на село Пиргово по сигнал на хората там.


Днес служебният му защитник поиска от Окръжния съд да освободи Селим от ареста:

Да, иска да се грижи. Каза, че това, което е най-важно в момента за него, това е да гледа детето си, да бъде с него, защото смята, че е било пренебрегнато. 

Съдът не уважи това искане и се аргументира с факта, че тази загриженост е цинична, при положение, че е отнел живота на майката на детето.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32