Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Демонстранти срещу трудовите реформи във Франция са блокирали купата за Евро 2016

Протестиращи срещу трудовите реформи във Франция са блокирали достъпа до специалния влак, с който купата за Евро 2016 пристигна в Париж. Демонстранти са разпънали пред влака надпис: "Ако не се откажете, няма да има трофей" и заплашват да задържат купата, ако правителството не отмени планираните сериозни реформи на трудовия пазар.

Влаковате композиция с трофея обиколи 25 френски града от 1-ви април досега, преди да достигне гарата в северната част на Париж. Четирите вагона бяха превърнати в музей на Европейското първенство по футбол, а всеки желаещ можеше да се снима с купата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Германия

Германците дават 800 хиляди евро за сигурността си на Евро 2016

Германският футболен съюз ще похарчи 800 хиляди евро за обезпечаване на сигурността на Бундестима на финалите на Евро 2016 във Франция. Това съобщи за "Билд" президентът на централата Райнхард Гриндел. Той потвърди, че всеки един от футболистите от Маншафта..

публикувано на 08.06.16 в 16:02

Великобритания предупреди гражданите си за възможни терористични атаки на Евро 2016

Великобритания предупреди гражданите си, които ще посетят европейското първенство по футбол във Франция, че стадионите, зоните за футболни фенове и транспортните центрове представляват потенциални цели за терористични атаки . Има голяма заплаха от..

публикувано на 07.06.16 в 15:24

Италия победи в последната си контрола преди Евро 2016

Италия демонстрира отличен контрол върху събитията на терена и почти не даде шансове на Финландия, която победи с 2:0 в последната си проверка преди старта на Евро 2016. Антонио Кандрева спечели дузпа и сам си я вкара в края на първото полувреме. Той..

публикувано на 07.06.16 в 12:12

Украинската служба за сигурност арестува французин, подготвял атентати по време на Евро 2016

Украинските власти са успели да попречат за осъществяването на терористични актове на предстоящото европейско футболно първенство, съобщи на пресконференция ръководителят на разузнаването на страната Василий Грицак :     Службата за сигурност успя да..

обновено на 06.06.16 в 13:57
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32