Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театърът в Кърджали се спаси от фалит и завърши полугодието без задължения

Театърът в Кърджали се спаси от фалит, след като успя да завърши полугодието без нито един лев задължения. Всички суми са разплатени и според ръководството на културната институция, наесен се очаква силен сезон

Само за няколко месеца театърът успя да изчисти дъло от над 280 хиляди лева. Според директора Гълъб Бочуков, това е резултат от прилагането на пакет от мерки:

Първото нещо, което трябваше да се направи, това е ударно да се засили проходната част. Знаете, че всеки един лев при нас се субсидира oт държавата на 4 лева. В средата на миналата година ние всъщност успяхме да постигнем 12 500 зрители, което  ни даваше възможност да довършим годината. Т. е. ние си осигурихме  по методика средства за работа. Успяхме да ограничим разходите - сметките за ток за телефон, за горива са паднали драстично след въвеждане на тези мерки.

Гълъб Бочуков смята, че зад добрите резултати стои и големият интерес на хората към театъра:

Театърът отиде там, където му е мястото  - не по детски градини, не по физкултурни салони, не по актови зали. Жителите на Кърджали все повече искат да гледат хубави представления, вижда се по пълните зали, посещенията, които имат, по разговорите, които водим. В крайна сметка ние вкарваме всъщност в нашия театрален афиш известни състави с добри постановки и по този начин повишаваме нивото. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32