Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Георгиев: В Ница е по-трагично от атентатите в Париж, има много пострадали деца

| обновено на 15.07.16 в 11:08
Снимка: БТА
Кирил Георгиев е българинът, за който по-рано от Министерството на външните работи съобщиха, че е леко пострадал при терористичния акт в Ница. Той не е потърсил лекарска помощ. 

Пред "Хоризонт" той сподели, че има прорезна рана на лявата ръка, но не е нещо сериозно.

Сегашната ситуация е по-страшна от атентатите в Париж от ноември миналата година. Сред прегазените от камиона на мястото на атаката в Ница имаше много деца
, разказа Кирил Георгиев, който живее и работи в Ница:

Беше такъв хаос и суматоха, всички бягаха на различни страни, обувки, чанти летяха, хората оставяха бебешките колички на улицата. Бях толкова близко, че паднах на земята или някой ме бутна. Много бързо се случиха нещата. Паниката и хаосът беше тотален. Сценарий от холивудски филм как един камион премазва хора и по-скоро деца. Камионът беше огромен. Нямаше как да се реагира толкова  бързо, тъй като имаше много хора. Имаше хора от армията, от полицията, бяха въоръжени, опитваха да се спасяват. След това, което се случи в Париж, мога да ви кажа, че обстановката в Ница е много по-трагична, защото повечето пострадали са деца.

Разказът на Кирил Георгиев за ужаса от изминалата нощ можете да чуете от звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32