Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откраднаха касата от пощенския клон в плевенското село Въбел

Снимка: БГНЕС

В плевенското село Въбел беше открадната касата от пощенския клон. Тъй като пенсиите са раздадени още вчера, в касата е имало само 50 лева и лотарийни билети.

Пощата в село Въбел и кметството са в една и съща сграда и на един етаж. Вероятно кражбата е станала през нощта, когато е изнесена касата. Кметът Дарин Кинов отрече разпространената от някои медии информации, че са задигнати пенсиите на хората: Не, не, няма откраднати пенсии.

В селото няма камери за наблюдение, защото кметството не може да си го позволи, тъй като бюджетът отпуснат от община Никопол за цялата година възлиза общо на 20 000 лева.

Кметът признава, че са зачестили кражбите в района: Борили сме се. От няколко години тук имаше известно затишие и сега пак започнаха кражби.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32