Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Поисканата малко по-висока цена на природния газ от октомври няма да повиши цената на тока и парното, уверяват от Комисията за енергийно и водно регулиране, пише "Стандарт". Искането на "Булгаргаз" е заради очакваните по-високи доставни цени на природния газ от Русия и курса на лева към долара.
"МВР погази закон и морал, за да даде на Турция враг на Ердоган" е водещото заглавие на вестник "Сега". Правозащитниците и омбудсманът критикуваха остро експулсирането на Абдуллах Бююк и на още 31 турски граждани преди него. Коментарът по темата на Петьо Цеков във вестник "Сега" е със заглавие: "Искате убежище в България? Попадате в затвор в Турция!" И водещото заглавие, и коментарът на броя на "Дума" са свързани с предаването на Бююк на турските власти, "Послушно върнаха търсен от Анкара", в нарушение на закона, МВР екстрадира Абдуллах Бююк. 
В интервю за "24 часа" еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос подчертава "Европа няма план Б, Турция и Европейският съюз трябва да изпълнят споразумението от март". От него научаваме, че европейската гранична служба Фронтекс ще ни изпрати граничари, граничарски кучета и термокамери. 
"Нормално бедност има в Дания, но не и у нас", заявява професор доктор Духомир Минев в интервю за "Труд". Специалистът по социална политика и социология на икономиката подчертава, че все още сме на последно място по благоденствие в Европа. 
Всички днешни вестници пишат за положителните резултати от стрестестовете на банките у нас. "Банките минават успешно стрес тестовете" е водещото заглавие на "Капитал дейли", с уточнението, че това са първите обобщени данни от безпрецедентните за нас проверки след фалита на КТБ.
"Удовлетворен съм от постигнатото", споделя в интервю за седмичния вестник "Българска армия" министърът на отбраната Николай Ненчев, лидер на БЗНС в Реформаторския блок, по повод своята петдесетгодишнина.  
Успоредно с това "Труд" информира за нерегламентирани назначения в Министерството на отбраната. "Земеделци сменят военните хора в отбраната" е водещото заглавие с пояснение, че  назначенията се правят без конкурс. Предстои назначението на още 25 експерти на овакантени от пенсионери ключови позиции, пише вестникът.
"Монитор" информира, че такситата масово нарушават изискването да имат детски столчета. 
"Наш атлет хванат с допинг в Рио", съобщава "24 часа". Името ще бъде обявено в близките часове, пробата е взета при престоя на атлета ни в Бразилия.
Има облекчение при предсрочно погасяване на договора с мобилния оператор, съобщава в интервю за "Стандарт" директорът на асоциация "Активни потребители" Богомил Николов. Абонатът плаща до три месечни такси, а не всички до изтичане на договора, уточнява той. 
Въпреки отпуснатите допълнително 700 хиляди лева от правителството на концесионерите, все още, в разгара на сезона, 90 плажа нямат спасители, съобщава "Монитор". 
Година след като беше пребит от двамата младежи, които се грижеха за него, малкият Еци е добре, забавлява се. Това е разказала майката на момчето за вестник "Телеграф". 3-годишният Еци от столичния квартал Зона Б19 беше малтретиран от двама младежи, докато майка му работеше в чужбина. Детето става все по-лъчезарно и усмихнато, потвърждават съседи. Делото срещу насилниците на малчугана все още не е завършило.
"Земя" избира за водеща тема успеха на дванайсетокласника от Бургас Георги Бошев, който спечели световно състезание по информационни технологии в американския град Орландо, в състезание с 400 хиляди участници от повече от 130 държави. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32