Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Християнсоциалният съюз в Германия иска затягане на миграционните закони

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Консервативните баварски сюзници на канцлера Ангела Меркел от Християнсоциалния съюз (ХСС) призоваха за затягане на имиграционните закони в Германия, които обаче да бъдат благосклонни към мигрантите от християнския културен кръг на Европа. Това става ясно от предварително подготвен документ за заключенията на ХСС от предстоящия им конгрес.

ХСС също поиска забрана за мюсюлманските дрехи, покриващи цялото лице или част от лицето, прекратяване на двойното гражданство, горна граница от 200 000 бежанци годишно. В документа, който ще бъде представен на конгрес на партията в петък и събота, се казва още, че Германия трябва да остане Германия. Ние сме против нашата гостоприемна страна да бъде променяна чрез миграция и вълни от бежанци. Масов наплив, подобен на миналогодишния, когато десетки хиляди бежанци на ден навлизаха в Германия през Бавария, не трябва при никакви обстоятелства да се повтори, категорични са от ХСС.

Добавя се, че държавата трябва да решава кого приема – не са мигрантите тези, които решават.

Консервативната партия също така иска забрана на покриващата цялото лице бурка, наричайки я униформа на ислямизма, огромна пречка за интеграцията и един от символите на репресията на жените, което е неприемливо в нашата култура.

Онези, които не искат да живеят без бурка и никаб, трябва да си намерят друга страна, отсича ХСС.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Ангела Меркел

Меркел: Положението с мигрантите в Германия значително се е подобрило

Германският канцлер Ангела Меркел каза днес, че ще продължи усилията за повишаване на сигурността и ускоряване на репатрирането на мигранти, на които е отказано убежище, но настоя, че сега ситуацията като цяло е доста по-добра, отколкото преди година,..

публикувано на 07.09.16 в 14:51

Сериозно изпитание за управляващите в регионални избори в Германия

Управляващите в Германия са изправени пред изпитание на днешните избори в провинция Мекленбург-Предна Померания. Социологическите проучвания предвиждат, че анти-имигрантската партия "Алтернатива за Германия" не само ще влезе в местния парламент, но ще..

публикувано на 04.09.16 в 08:06

Меркел: Германия няма да измени на ценностите си заради мигрантите и проблемите с интеграцията им

Германия няма да измени на ценностите си заради миграционната криза и проблемите с интерграцията на бежанците, увери в интервю за "Зюддойче цайтунг" канцлерът Ангела Меркел . На въпрос за реакцията на германците след извършените в края на юли два..

публикувано на 31.08.16 в 07:45
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32