Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия ще съкрати разходите си в почти всички сфери в бюджета за 2017 г.

Аркадий Дворкович
Снимка: ЕПА/БГНЕС
На Русия ще й се наложи в бюджета за 2017 г. да съкрати разходите си в почти всички сфери с изключение на социалната област. Такава прогноза направи днес вицепремиерът по икономическите въпроси в руското правителство Аркадий Дворкович по време на инвестиционния форум, провеждащ се в черноморския град Сочи.

Във всички сфери ще се наложи да се направи свиване на разходите, освен в социалната
, така той отговори на въпрос, свързан с бюджета на страната и възможностите му в сложната икономическа ситуация, в която днес се намира Русия. Дворкович заяви, че подкрепата за земеделския сектор в Русия през следващата година ще остане на нивото от 2016 година и няма да има увеличение за него.

По-рано бившият финансов министър, а сега ръководител на влиятелния Център за стратегически разработки към Кремъл, Михаил Кудрин сподели, че не завижда на своя приемник Антон Силуанов как ще се справи с подготвянето на руския бюджет за следващата година в тази сложна обстановка. Кудрин, които е известен с реформаторските си идеи, заяви още, че трябва да се отложи изпълнението на указите на президента Владимир Путин от преди четири години, в които Кремъл настояваше за повишаване на доходите на населението в Русия. Освен това той добави, че новият бюджет на Русия трябва да наблегне на увеличаване на разходите в сферите на образованието, медицината и инфраструктурата.

И другият вицепремиер в руското правителство Олга Голодец заяви по време на дискусия на форума в Сочи, че днес в Русия 5 милиона работещи получават минимална заплата, което според нея е източник на сериозни проблеми с бедността.

Бедността порази работещите хора.Тази ситуация е особена и тя се превръща в тенденция, цитира думите й агенция Интерфакс. От тези 5 милиона работещи, 1,8 милиона са заетите в бюджетната сфера на Русия, каза още тя.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32