Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Путин предложи пълноценно възстановяване на отношенията със САЩ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия беше изненадана от избора на американците - така могат да бъдат обобщени днес реакциите в Москва на завършилите по -рано днес президентски избори в САЩ. Управляващите в Русия демонстрираха умерен оптимизъм за бъдещето на руско-американските отношения. И ако президентът Владимир Путин предложи на новата администрация на Белия дом да възстановят пълноценните двустранни отношения, които се намират в период на сериозно напрежение, то външният министър Сергей Лавров беше кратък и предпазлив в коментара си за резултатите от американските президентски избори. Той каза, че за дейността на новия президент Москва ще съди по неговите дела.

Аз не мога да кажа, че всички предишни лидери на нашите партньори, че във всяка една ситуация са били предсказуеми. Това е част от живота и политиката. Слушам съм много думи и обещания, ще съдим по свършеното, каза още Лавров.

Наблюдателите на отношенията между Москва и Вашингтон обаче не са особени оптимисти, че толкова лесно и бързо те ще могат да се върнат в нормалното им положение. Медиите в Москва припомнят изказванията на Доналд Тръмп както от преди година по отношение на руския лидер Владимир Путин, така и година по-късно, показвайки сериозни разлики в тях. Наблюдателите обаче припомнят, че Русия в своите отношения винаги е работила много добре с републиканските представители в Белия дом.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Думата посреща с аплодисменти новината за победата на Доналд Тръмп

Президентът Владимир Путин честити победата на Доналд Тръмп , изпращайки му поздравителна телеграма. В нея той изразява надеждата си, че ще се преодолее кризата в руско-американските отношения. Депутатите от Думата посрещнаха с аплодисменти новината..

публикувано на 09.11.16 в 11:36
 Милош Земан

Милош Земан изрази силно задоволство от победата на Доналд Тръмп

Чешкият президент Милош Земан изрази днес силно задоволство от победата на Доналд Тръмп на президентските избори в Съединените щати, предаде Ройтерс. Бих искал сърдечно да поздравя Доналд Тръмп. Аз, като един от малцината европейски политици, обявих..

публикувано на 09.11.16 в 18:05
Владимир Путин

Владимир Путин поздрави Доналд Тръмп за победата на президентските избори в САЩ

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави Доналд Тръмп за победата на президентските избори в САЩ, както и целия американски народ за успешното приключване на вота. На церемония по връчване на акредитивни писма на чужди посланици Владимир Путин..

публикувано на 09.11.16 в 17:59

Ватикана изрази надежда, че Тръмп ще управлява разумно

Ватикана поздрави новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп и изрази надежда, че действията му след встъпването в длъжност ще бъдат по-отговорни, отколкото лозунгите през предизборната кампания, съобщи ДПА. "Пожелаваме на новия президент..

публикувано на 09.11.16 в 16:48
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32