Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експресна проверка потвърди данните в сигнал за незаконна сеч в Габровския Балкан

Снимка: БГНЕС

Инспектори от Регионалната дирекция по горите Велико Търново установиха незаконна сеч и нарушения при проверка в частни гори в Габровския Балкан. Проверката е предизвикана от сигнал на жителите на квартал "Новата махала".  Хората се оплакаха пред БНР, че към сечището над къщите им вървят тежки машини и съсипват гората. Според жителите на квартала, пътищата са проправени на гъсто, минава се и през дерето, поради което те се страхуват, че при силни валежи водата ще залее домовете им.
Нарушенията в сигнала бяха потвърдени от експресна проверка на регионалната дирекция по горите във Велико Търново. Нейният директор, инженер Николов посочи, че пътища за износ на дървесина са прокарани в нарушение. Потвърден е и сигнала на хора от квартала, че секачите са влезли в техните земеделски  имоти. Затова от извършителите ще се търси наказателна отговорност за сеч без позволително и за прокарване на пътища  в чужди парцели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32