Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голям пожар в смолянското село Габрица

Снимка: Светослав Цветанов

Пожарникари, горски служители и доброволци се включиха в гасенето на голям пожар в смолянското село Габрица. Пожарът е тръгнал от две плевни и гараж и е обхванал горски масив съобщи заместник - директорът на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Цветан Стоилков


Около 15-20 декара борова гора, която се е запалила вследствие на това, че са запалили мисля, че две плевни и един гараж. Причината към момента не е ясна. Ще има оперативна група, която ще разследва. Засега нямаме данни за пострадали хора и животни.
Пожарът почти е загасен. Няма опасност вече за селото.

Овладян е пожарът, възникнал в жилищна кооперация на ул. „Пенчо Славейков“ в Благоевград. Около обяд там се запали покривът на сградата. Пожарът е овладян, няма пострадали хора, нанесени са само материални щети - съобщи Георги Пармаков - директор на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Благоевград. 
Предстои да се установят причините за възникване на пожара.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32