Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Стандарт" предлага варианти за възможно правителство с мандата на Реформаторския блок под заглавие "Кабинет "Борисов 3" до Коледа. Вестникът се позовава на свои източници, според които най-късно в четвъртък съставът на следващото правителство ще бъде гласуван в парламента. Повечето министри ще останат, но без здравния Петър Москов, отбраната ще поеме Красимир Каракачанов, а за еврокомисар отново се предлага Меглена Кунева, прогнозира изданието 
"След визита в Брюксел, Борисов заряза изборите заради нова тройна коалиция", пише "Сега". Вестникът коментира, че това е станало сред разговор на Борисов с германския канцлер Ангела Меркел. Според "Монитор", основната спънка пред сформиране на следващо правителство е промяната в Изборния кодекс, отнасяща се до въвеждане на мажоритарния вот.
 "24 часа" също пише за вероятността следващата седмица да има нов кабинет и предлага коментари на лидери на парламентарно представените партии.
"Гражданско сдружение сезира прокуратурата за три сделки на БДЖ", съобщава "Дума". Преди седмица, железопътният холдинг е обявил търг за продажба на 50 локомотива и електромотрисни влакове на цени, по-ниски от джиповете, за които горската администрация плати по 200 хиляди лева за бройка. Това са констатирали от Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт. 
"Фармацевтичното лоби гълта 30 процента от всички пари за здраве", пише "Труд". В развитите държави тези разходи са най-много18 на сто от всички харчове за здраве. Освен това, цените у нас са сред най-високите в Европейския съюз след въведения със закон механизъм за ценообразуване.
"Стандарт" прави класация на десетте най-безумни журналистически въпроси, констатации и методи, сред които "Как се чувствате?" или използване на тъжна музика, изпълнявана на пиано, като фон на телевизионен репортаж за поредната трагедия.
Ако искате да поръчате на специализирана Фирма Дядо Коледа да раздаде подаръците у вас, ще платите 150 лева, информира "Телеграф". Ако решите вие да сте добрият старец, ще платите наем от 50 лева за костюм. Освен това, фирми предлагат парти със сюжет от любими детски филми, като "Замръзналото кралство" например за 340 лева.
"Монитор" описва най-евтините пет топли зимни дестинации за желаещите да посрещнат празниците зад граница. Това са Дубай, град Бари в Италия, южноиспанският Аликанте, малдивският остров Мале и курортът Сейт Джулианс на остров Малта.
По повод 130 години от рождението на популярния т народен лечител Петър Димков, в понеделник, в НАТФИЗ, ще има концерт, съобщава "Труд". В интервю за вестника, дъщерята на лечителя, художничката Лили Димкова, припомня едно от житейските правила на своя баща- "Не прави на другите това, което не искаш на теб да ти направят."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32