Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Тръмп ще назначи зет си за съветник в Белия дом

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще назначи за висш съветник в Белия дом съпруга на дъщеря си ИванкаДжаред Къшнър, предаде Франс прес. 36-годишният Къшнър няма да получава никаква заплата, докато е съветник в Белия дом.

Решението на Тръмп повдига сериозни етични притеснения за конфликт на интереси, коментират американските медии. Бъдещият американски президент изтъква, че зет му е постигнал изключителни успехи и в бизнеса, и в политиката.

За мен е чест да служа на страната си, каза младият бизнесмен, потомък на влиятелна еврейска фамилия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Проф. Келемен: Политиката на Тръмп ще е основен фактор за оформяне на ЕС през 2017-та година

Проф. Дан Келемен от университета в Ню Джърси заяви в интервю за „Събота 150“, че политиката на Доналд Тръмп ще бъде един от основните фактори, които ще оформят Европейския съюз през настоящата година. Според проф. Келемен, левите..

публикувано на 07.01.17 в 13:22

Стефан Тафров: САЩ няма да се откажат от сътрудничество с ООН, но Тръмп ще засили натиска за реформи

Бившият посланик на България в ООН Стефан Тафров смята, че САЩ няма да се откажат от сътрудничество със световната организация. Новият президент Доналд Тръмп обаче ще засили натиска за реформи на секретариата на ООН, посочи в интервю за..

публикувано на 07.01.17 в 12:26
Доналд Тръмп

Берлин: Засега не е ясно каква ще бъде външната политика на Доналд Тръмп

Не е ясно какви ще бъдат целите във външата политика и сигурността на администрацията на избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп . Това са установили германски представители, които са разговаряли с членове на екипа му. Все още няма ясна, последователна..

публикувано на 06.01.17 в 14:50
Доналд Тръмп

Тръмп направи "крачка назад" от изграждането на стена на границата с Мексико

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп направи отстъпка от плана си за изграждане на стена пред нелегалната имиграция от Мексико. Тръмп няма да търси от властите на съседната държава пълна компенсация за разходите по изграждането на..

публикувано на 06.01.17 в 07:24
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32