Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С над 100 минути закъснение са движат влаковете в страната

Снимка: БГНЕС

Тежките метеорологични условия в страната водят до закъснения в заминаването на повечето влакове. Закъсненията са от над два часа, като има такива, при които достигат 4 часа, коментира Лияна Панделиева от пресцентъра на БДЖ. Забавянето при заминаването от началната гара води до изчакването на влаковите композиции на съответните гари по трасето.


„Липсата на достатъчно локомотиви е основната причина за закъсненията. При нормални метеорологични условия недостигът на локомотиви е 15 на ден, а при сегашните усложнени условия той достига 35. На практика може да се каже, че в момента всички товарни превози са спрели и целия наличен ресурс е насочен към обслужването на пътнически превози“, допълни още Панделиева.

Поради динамичните промени в условията на усложнена метеорологична обстановка, клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат най-точна информация за актуалната обстановка за движение на влаковете от гишетата "Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.

Още подробности може да научите от разговора на Гергана Гайдарова с Лияна Панделиева от пресцентъра на БДЖ.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!