Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трети ден над 2000 семейства в Русе нямат парно и топла вода

Две трети от живеещите в най-големия пернишки квартал "Изток" са без парно

| обновено на 16.01.17 в 16:22
Снимка: Жоро Александров

Вече трети ден над 2000 семейства в Русе са без парно и топла вода поради голяма авария на магистрален топлопровод. Изпълнителният директор на "Топлофикация - Русе" Севдалин Желев обясни, че аварията е станала в ранните часове на съботния ден, а причината за пробива в топлопровода е изключително голямото натоварване на системата заради ниските температури.

На студено са повече от 2000 домакинства в кварталите "Родина", Централен южен район и "Мидия-Енос". В училищата "Олимпи Панов, "Ангел Кънчев", "Йордан Йовков" и Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоводене също е студено и децата не са на училище.

Екипите работят денонощно и се очаква до утре аварията да бъде отстранена.

Две трети от живеещите в най-големия пернишки квартал "Изток" са без парно отопление, съобщиха от пернишката "Топлофикация". Поради авария на магистрален топлопровод се е наложило прекратяване на топлоподаването на жилищните и обществени сгради в квартала. Очаква се през нощта топлоподаването да бъде възстановено.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32