Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири части на "Люлин" са без парно и топла вода

Нова авария прекъсна отново топлоподаването в източните райони на столицата

| обновено на 08.02.17 в 11:02
Снимка: toplo.bg
Поради авария на магистрален топлопровод е спряно топлоподаването в ж.к „Люлин”- 3,4,5 и 6 микрорайон, съобщи говорителят на "Топлофикация София" Елизабет Павлова пред Радио София. Незабавно е създадена необходимата организация и ще се работи до възстановяване на топлоснабдяването. След отстраняването на повредата топлоподаването към отделните микрорайони ще бъде подавано поетапно, за да не бъдат допуснати други аварии.

Нов, много голям пробив в района на "Цариградско шосе" е наложил спиране на топлоподаването във всички части на "Младост", "Студентски град", "Витоша" и "Мусагеница". Подготвя се трасето на мястото на пробива, след което ще бъдат предприети действия за отстраняване на аварията. Екипи на "Топлофикация София" са работили през цялата нощ.

В квартал "Слатина", в засегнатата част от "Дружба 1" и в кв. "Редута" топлоподаването е възстановено през изминалата нощ, но има сигнали, че отоплението и топлата вода не са с нормализирани стойности, поради което от енергийното дружество са изпратени технически екипи за проверка на място.

От енергийното дружество поднасят извинения на засегнатите клиенти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

"Гео Милев", "Слатина" и "Ситняково" все още са без парно и топла вода

Говорителят на "Топлофикация София" Елизабет Павлова заяви пред Радио София, че след тежката авария все още е спряно топлоподаването в столичните квартали "Гео Милев", "Слатина", "Ситняково", както и в част от "Дружба 1". Аварията се изразява в пробив на..

публикувано на 06.02.17 в 16:42