Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп ще се срещне с лидерите на страните в НАТО на 25-и май в Брюксел

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп ще се срещне с лидерите на страните от НАТО на 25-и май в Брюксел. Това стана известно от съобщение на белгийския премиер Шарл Мишел в туитър.

От Алианса и делегацията на САЩ в него посочиха, че засега не могат да потвърдят датата.

Консултациите за точната дата продължават сред съюзниците, обяснил служител на НАТО.

Новите американски президенти обикновено отиват на срещите на върха на Алианса. В интервю Тръмп описа организацията като принадлежаща на миналото и отиването му в Брюксел е важно за затвърждаване на трансатлантическите отношения, посочват дипломати.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Доналд Тръмп

Доналд Тръмп изпрати писмо до китайския лидер Си Дзинпин

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изпрати писмо до китайския лидер Си Дзинпин , в което изразява надежда двамата да работят за развитието на конструктивни отношения . Те трябва да бъдат от полза както за Пекин, така и за Вашингтон, заявява Тръмп в..

публикувано на 09.02.17 в 09:27
Доналд Тръмп

Доналд Тръмп проведе първия си телефонен разговор с Реджеп Ердоган

Американският президент Доналд Тръмп проведе първия си телефонен разговор с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган , съобщи Белият дом, цитиран от Асошиейтед прес. Според американското президентство, Тръмп е нарекъл Турция "стратегически партньор" и..

публикувано на 08.02.17 в 07:55
Доналд Тръмп

Нов етап от съдебната битка около антиимигрантския указ на Доналд Тръмп

Федерален апелативен съд в Сан Франциско се готви да изслуша днес аргументите на двете страни в спора за антиимигрантския указ на президента Доналд Тръмп . Този нов етап в съдебната битка ще протече с интервюта по телефона /около час след полунощ..

обновено на 07.02.17 в 07:21

Нови критики от страна на Тръмп по адрес на съдебната система

Американският президент Доналд Тръмп поднови острите си критики към съдебната система, след като федерален апелативен съд отказа да разреши действието на наложените от Белия дом рестрикции за пътуване. С указ в края на януари президентът въведе..

публикувано на 06.02.17 в 07:27
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32