Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летището в Хамбург отново беше обгазено с лютив спрей

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Летището в германския град Хамбург отново беше обгазено с лютив спрей. Вчера се наложи два терминала там да бъдат евакуирани, докато бъде изяснено за какъв газ става дума. Намерени бяха празни флакони от спрей за самозащита. Все още е ясно още кой ги е използвал.

Газът се разпространява по климатичната инсталация. Властите откриха вчера кутия с празни флакони в едно от кошчетата при проверката на багажа.

Пожарната изключи вероятността да става дума за атентат, но днес отново се е появи лютив газ в терминалите макар и в по-малки количества. Не се е наложило затваряне на летището и евакуация като вчера.

В неделя от газа пострадаха 68 души, които са се оплакали от зачервени очи и задушаване. Полицията разследва следи в няколко посоки.

Става дума не за детска шега, а за застрашаване на човешкото здраве и последствията за извършителя ще са сериозни, заяви говорител на полицията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Празна опаковка от газов спрей е открита на летището в Хамбург

В сградата на летището в Хамбург е намерена празна опаковка от газов спрей. По-рано днес летището беше временно затворено заради изтичане на неизвестно вещество, раздразнило очите и предизвикало дихателни проблеми при около 70 души, предадоха Франс прес и..

публикувано на 12.02.17 в 17:56
Полицаи на летището в Хамбург

Летището в Хамбург беше затворено заради намиране на подозрителна субстанция

Властите в Германия за кратко затвориха летището в Хамбург, след като изтичане на корозивна субстанция причини очни раздразнения и затруднения за дишането на около 50 души. Инцидентът е станал в зоната, където багажът на пътниците е сканиран и проверяван от..

обновено на 12.02.17 в 15:42
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32