Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Любознателни варненчета се срещнаха с поетесата Петя Александрова

Снимка: Радио Варна

Приказна среща за най-малките с поетесата Петя Александрова се състоя в детския и средношколски отдел на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна.

Поводът беше първото издание на детските и младежки литературни дни „Варна Лит 2017”.

Литературният форум събра малчугани от Варна с детската поетеса. Заедно те четоха и разказваха приказки и разгадаваха гатанки.
Ето какво споделиха любознателните дечица от детска градина "Мамината къща" пред микрофона на Радио Варна:

Много енергия и чувството на благодарност, изписано по детските усмивки, провокира Петя Александрова да пише за най-малките с любов. Нарича работата си истински благодат.

Защо пише за деца и какво й носи срещата с тях, разказа обичаната детска поетеса и писателка в интервю за Радио Варна:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отпадат изискванията, свързани с COVID-19, за българи при влизане в Испания

Испания отменя изискването за представяне на каквито и да е диагностични тестове за COVID-19 , сертификати за извършена ваксинация или документи за преболедуване на вируса за пристигащите от България, считано от 21 юни 2021 г., съобщиха от Министерството на външните работи. По информация на българското посолство в Мадрид от днес България вече не..

публикувано на 21.06.21 в 16:06

Адвокати тръгват из Варненско, безплатно ще решават семейни проблеми

Хора с ниски доходи ще имат възможност да получат безплатна правна помощ  в населените места, в които живеят. Консултациите се предоставят от мобилни екипи, включващи адвокат и ромски медиатор, съобщават от Областния информационен център-Варна. Целта е да се разгърне системата за юридическа помощ към повече граждани от уязвими групи, като основният..

публикувано на 21.06.21 в 14:57

Какво е състоянието на подлезите след дъждовете?

Поройните дъждове в последните няколко дни наводниха немалка част от подлезите в града. Сред най-засегнатите бяха подлезът на бул. „Сливница” срещу „Тих труд” и този до Икономическия университет. С фоторепортера Румен Сарандев проверихме състоянието на двата подлеза. Ден след поредния обилен валеж, подлезът срещу "Тих труд" е проходим...

публикувано на 21.06.21 в 12:59

Д-р Кацаров: До 2024 г. трябва да имаме хеликоптерно спасяване

До края на 2024 г. трябва да имаме вече действаща система за въздушна медицинска помощ , заяви служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. „В медицински хеликоптери мога да кажа, че въпросът е решен. Изготвени са проектните фишове, изготвена е цялостната оценка. Разработена е програмата, внася се за финансиране в Плана за..

публикувано на 21.06.21 в 12:18

Проверете безплатно защитата на слънчевите си очила

Можете да направите това на 26 юни във времето между 11 и 14 ч по време на фестивала "Зелена революция" пред Фестивалния и конгресен център във Варна. Тестването ще се извърши от Гражданска еколаборатория към Обществен център за околна среда и устойчиво развитие. Последното подобно публично изследване Гражданската еколаборатория извърши преди 6..

публикувано на 21.06.21 в 11:30
Златни пясъци

Най-големите германски туроператори на посещение у нас

Над 180 ръководители на туроператорски фирми на най-високо ниво от Германия , журналисти, представители на най-престижното немско списание за туризъм ще участват на форум у нас.  Министърът на туризма Стела Балтова заяви във Варна, че за първи път в историята на България има събитие от такъв ранг.  Гостите в продължение  ще дискутират..

публикувано на 21.06.21 в 11:22

Броят ваксинираните и преболедувалите COVID-19 у нас

До месец ще стане ясно какво е нивото на колективния имунитет у нас. За целта ще бъде стартирана процедура за събиране на цялата информация, налична в здравната мрежа. Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров пред медии. Вече е проведена среща с компаниите, които разработват и поддържат медицински софтуер в страната, като те ще..

публикувано на 21.06.21 в 11:16