Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поради страх от тероризъм "Албена" АД отказва достъп на деца от лагер до плажа

От „Ученически отдих и туризъм” ЕАД към министерството на образованието съобщават в писмо до медиите в Добрич, че „Албена” АД отказва достъп до плажа на ученици, почиващи в база във вилна зона „Фиш-Фиш”. „За да стигнат до плажа, децата преминават по пътека и алея със стъпала, която в годините и до момента сме поддържали и почиствали. От няколко дни пътят е преграден и достъпът е спрян” – се посочва в съобщението /По темата още: "Пет са неохраняемите плажове край Балчик"/ От ръководството на държавното дружество допълват, че са поискали ключ за поставената на пътеката метална врата, с уточнението, че през нея децата ще преминават винаги организирано и придружавани от ръководител. В отговор на искането е получен отговор от  „Албена” АД, в който се посочва следното: „С оглед на повишаване на нивото на сигурност срещу заплаха от терористични актове, достъпът до „Албена” се извършва от един вход и изход, поради което не можем да осигуряваме ключ за достъп от нерегламентиран вход”. От предприятието за ученически отдих организират пресконференция по проблема на 29 юни в Международния колеж в Добрич, в 14 ч.

Пет са неохраняемите плажове край Балчик




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Пет са неохраняемите плажове край Балчик

Пет са официално неохраняемите плажни ивици в община Балчик за този сезон. Табели, предупреждаващи, че зоните са неохраняеми обаче, ще бъдат сложени на три плажа – на Тузлата, Робинзон 2,  както и 7-8-9. Причината да останат такива е, че няма..

публикувано на 27.06.17 в 14:50
ВИЖТЕ ОЩЕ

Всички села са обезопасени, каза Калин Стоянов в село Воден

В момента ситуацията е спокойна, всички села са обезопасени, работим по няколко направления с всичката техника и хора на терен, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов, който е в с. Воден, община Болярово, област Ямбол, заедно със служебния..

публикувано на 21.07.24 в 12:58

Натоварен трафик на ГКПП „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата". Колоната от автомобили е малко над два километра. Преминаването през пункта отнема около час.  Преди обяд трафикът на граничния пункт отново беше интензивен, а колоната стигна до три километра . В..

публикувано на 21.07.24 в 12:52

Спира дейността на пунктовете за технически прегледи, които не са се свързали с Автомобилна администрация

От понеделник, 22 юли 2024 г., ще бъде преустановена дейността на пунктовете за технически прегледи, които не са осигурили свързаност на уредите за измерване (газоанализатор, димомер и спирачен стенд) със системата на ИА „Автомобилна администрация“..

публикувано на 21.07.24 в 12:14

Фекални води са залели подлеза на спирка „Акациите"

Заради запушена канализационна тръба от квартал „Чайка“ във Варна фекални води са залели подлеза на спирка „Акациите“-сигнализираха граждани. Аварията е отстранена от ВИК, но подлезът е все още мръсен, а през него минават хора, установи..

публикувано на 21.07.24 в 12:04

Онлайн услугите на Wizz Air вече са достъпни

 Авиокомпанията съобщава, че системите вече функционират нормално. Въпреки че причината за смущенията е извън контрола на Wizz Air, клиентите, чиито полети са били отменени, ще получат автоматично възстановяване на 120% от сумата в кредити WIZZ в рамките..

публикувано на 21.07.24 в 12:00

Заради Олимпиадата забраниха дъвките на френските полицаи

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен забрани на полицаите да дъвчат дъвка по време на дежурство по време на Олимпийските игри в Париж през 2024 г., съобщава изданието „Соар“. „Не дъвчете дъвка, не..

публикувано на 21.07.24 в 09:40