Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама от заместник-ректорите на Шуменския университет са предсрочно отзовани

Снимка: Радио Шумен

Двама от четиримата заместник-ректори на Шуменския университет "Еп.Константин Преславски" са предсрочно отзовани. Решението е взето на проведен Академичен съвет по предложение на ректора проф. Георги Колев

Според ректора, предстоят още промени.

Отзовани са проф.Наталия Витанова и доц.Наталия Павлова. На тяхно място ще има един заместник, уточни ректорът проф.Георги Колев. Той заяви, че това е част от предстоящо драстично преструктуриране на преподавателския и ръководен състав в университета. 
Заради демографската криза и липсата на студенти ще има сливане на факултети и катедри. От 1-ви октомври се спират всякакви конкурси за преподаватели, уточни ректорът. За 3 500 студенти има 360 преподаватели. 
За фонд "Работна заплата" годишно не достигат близо 2 милиона и 400 000 лева, тъй като държавната субсидия е 403 000 лева на месец, а са необходими 600 000.
 Проф.Георги Колев беше категоричен, че департаментът във Варна няма да се закрие. Там ще се увеличат магистърските и квалификационните програми, но ще се реорганизира стопанската дейност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32