Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Книга "От деца за деца" представи Нуша Роянова

5
Нуша Роянова
Снимка: Нина Милошевич

В навечерието на Деня на народните будителите в книжарницата на издателство „Дъбови листа” във Варна бе привлечено вниманието на деца и родители чрез интересна инициатива. Представен бе сборникът "От деца за деца", който събира 25 произведения от 25 деца на възраст от 5 до 16-сет години.

"Доброто образование започва с добрите образи от приказките", казва Нуша Роянова, инициатор и илюстратор на сборника. Конкурсът за набиране на текстове за книжката започна на 2 април – в Световния ден на детската книга, и успя да провокира интереса на стотици деца от страната – близо 400 приказки, изпратени от 44 населени места в България и чужбина. Най-добрите приказки според журито на конкурса са включени в сборника „От деца за деца“, който бе представен днес в книжарницата на ул."Михаил Колони" 13.

Как са селектирани приказките, защо илюстрациите на изданието са създадени от деца и защо именно приказките за „Лека нощ“, които четем на децата си, гарантират будно утре, чуйте от самата Нуша Роянова в интервю на Нина Милошевич:Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Втори международен салон "НАИВ България 2022"

Над 200 творби на повече от 77 художници-наивисти от 20 страни от Европа, Южна и Централна Америка, и Австралия гостуват за пръв път във Варна като част от Втория международен салон "НАИВ България 2022". Домакин е Градска художествена галерия "Борис Георгиев". Своеобразният наивистичен фестивал показва произведения, изпълнени с маслени, акрилни бои или..

публикувано на 17.08.22 в 15:45

Красен Кралев с втора изложба, представи своите "Вдъхновения 2" във Варна

Втора самостоятелна благотворителна изложба „Вдъхновения 2”-живопис на  бившия спортен министър и народен представител от ГЕРБ Красен Кралев,беше открита в галерия „Графит” във Варна . 42-те живописни платна, с надслов „Ред от хаоса”, се представят за първи път във Варна, а средствата от продадените картини, ще бъдат предоставени на Съюза на..

публикувано на 17.08.22 в 15:32

Премиера на "Отело" на сцената на Летния театър във Варна

Трагичният край на Отело е предизвестен още от самото начало – да си мавър, макар и издигнал се до генерал, е необичаен статут за Венеция през 16 век. Младата патрицианка Дездемона, която се влюбва и дори тайно се омъжва за цветнокожия и много по-възрастен от нея Отело, игнорирайки йерархията и установените порядки във Венецианския двор, също..

публикувано на 17.08.22 в 06:42
„Красавицата и звяра“ - Мария Анастасова и Михаил Сървански

„Красавицата и Звяра“ - Мария Анастасова и Михаил Сървански

12, 13 август 2022, 21.00, Опера в Летния театър – Варна 2022. Българска премиера на мюзикъла „Красавицата и Звяра“ МАРИЯ АНАСТАСОВА Аз работя от 3 години в Русенската опера, пея в опери и оперети, но съм участвала и в няколко мюзикъла, единият от тях „Големанов“, с реж. Сребрина Соколова. Тя ме покани в кастинга за нейната постановка на..

публикувано на 12.08.22 в 07:10
Актьорът Михаил Мутафов

Михаил Мутафов - почетен гражданин на Варна

На тържествена церемония за Деня на Варна 15 август 2022 г. големият актьор Михаил Мутафов, епоха в историята на Варненския драматичен театър, ще бъде удостоен с високото звание Почетен граждани на Варна. Завършил ВИТИЗ в класа на проф. Желчо Мандаджиев, Михаил Мутафов идва заедно със своя професор през 1975 г. във Варненския драматичен..

публикувано на 12.08.22 в 06:43

Времето спира в картините на Андриан Бекяров

Моменти на вечност. Потъване. Обаче в картини. Там, където художникът е поставил последните щрихи. Кога спира времето? Когато е уловено. В случая в бои и цветове, които изграждат моментите на застиналост. Това е направил в най-новата си изложба художникът Андриан Бекяров. "Времето за мен спира, когато се случи нещо повратно в живота ми събитие или..

публикувано на 11.08.22 в 16:06

Моцартови серенади през август в курорта Св. св. Константин и Елена

От 11 до 15 август курортът Св. св. Константин и Елена ще бъде домакин на серия от бутикови концерти на млади артисти от Музикалната консерватория във Виена. Международният музикален фестивал „Варненско лято“ ще стъпи в първия български морски курорт за втора поредна година и ще предложи на гостите му да бъдат част от културната лятна сцена на Варна...

обновено на 11.08.22 в 16:04