Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еленчета, джуджета и снежанки на коледна щафета във Варна

| обновено на 17.12.17 в 08:52

Над 130 души на различна възраст и от различни градове в страната се събраха на входа на Морската градина във Варна в съботния ден, за да се включат в карнавална, коледна щафета. Отбори от по 4 човека в 4 обиколки от по 400 метра. Едно от условията - поне една дама в отбора. В екипите, в които са облечени присъства забавен коледен елемент -червена шапка, еленски рогца...Усмивката е задължителна. Настроението и желанието за победа също. Ние сме общност и искаме да покажем на другите, че спортът е не само здраве, но и възможност да събира хората и да ги обединява около една кауза, да ги прави по-добри, заявиха участниците в щафетата. Какво казаха още, чуйте в анкетата на Вяра Николаева с тях:




Снимка  Снимка  Снимка

Преди старта организаторите поканиха състезателите да загреят танцувално в ритъма латино, за да вдигнат градуса на настроението. На финала, както подобава на празник имаше парти с домашно приготвени ястия. Подобаващо за Коледа в рамките на събитието присъстваше и благотворителен елемент.  Всеки желаещ можеше да си купи от уникалните коледни сладки, средствата от които ще бъдат дарени на Социалната чайна във Варна. Там ще бъде организирано коледно тържество за хората в неравностойно положение. Още за идеята и емоциите, чуйте от Красимира Маркович и Николай Колев, давама са от екипа на организаторите:




Снимка  Снимка  Снимка

Естествено имаше и награди за първите три отбора - медали осигурени от Дирекция "Спорт" на Община Варна.

Снимка  Снимка  Снимка

Снимка  Снимка  Снимка

Снимка  Снимка  Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българките загубиха от Франция

Отборът на България по плажен хандбал - жени загуби от Франция в две части на европейските квалификации във Варна. Нашият тим е в топ 8 и със сигурност ще участва догодина на европейско първенство, но победите в оставащите двубои определят подреждането на квалификациите.

публикувано на 13.07.24 в 16:14

Лъвиците се изправят срещу Белгия на финала на Евроволей U18

Българските лъвици ще се изправят срещу отбора на Белгия днес, от 19:00 ч., в битка за титлата и и купата на Евроволей U18.  Водените от Антонина Зетова националки се наложиха в полуфинала над Италия с 3:2 гейма и имат възможност днес да се окичат със златото.  Припомняме, че друга формация, водена отново от Тони Зетова, но преди 6г., спечели..

публикувано на 13.07.24 в 15:33

И двата ни отбора с визи за Европейското по плажен хандбал

И мъжкият, и женският ни национални отбори се класираха за Европейското първенство по плажен хандбал през 2025 г. Кой ще е домакин ще се решава допълнително. Жените влязоха топ 8 на Европейските квалификации във Варна. Българките победиха трудно Турция след дузпи и завършиха на трето място в група А. След убедителна първа част, нашите дадоха втората..

публикувано на 13.07.24 в 14:59

Практически занимания по ветроходство преминаха децата в Каварна

Българската федерация по ветроходство организира подготвителен лагер и обучение на младежи по морско дело и ветроходство за клубовете от Шабла, Каварна и Балчик в дните от 8-12 юли 2024 г. От Каварна участие взеха 12 деца от 6 и 7 кл. на ОУ „ Й.Йовков“, които участваха в обучението с интерес, действия и усвояване на поставените задачи. Децата се научиха..

публикувано на 13.07.24 в 11:56

Хандаблистите ни загубиха от Полша

Мъжкият тим на България по плажен хандбал загуби от Полша в две части. Българите попаднаха в топ 6 на европейските квалификации във Варна и сега ще се борят за разпределение на местата първата шестица.  Освен този мач днес те ще имат още две срещи.

публикувано на 13.07.24 в 11:46

Черно море представя отбора за новия сезон в неделя

Вицешампионът Черно море ще представи отбора за новия сезон в efbet Лига пред феновете утре, неделя, 14 юли, на стадион „Тича“ във Варна.  Това ще стане непосредствено преди последната контрола на „моряците“ от предсезонната подготовка срещу Добруджа. Двубоят ще започне в 19:45 часа. До момента по време на подготовката си Черно море изигра пет..

публикувано на 13.07.24 в 10:13

Балчик посрещна част от националния отбор по ветроходство в клас Оптимист

Националният отбор по ветроходство в клас "Оптимист" проведе своите тренировки през тази седмица в Балчик. Само преди дни младите надежди на България се завърнаха от европейското първенство, провело се в Италия. Класирането на състезателите до 15 годишна възраст им отреди три места в златен клас, което при силната конкуренция е огромно постижение...

публикувано на 13.07.24 в 10:05