Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Московски: Надявам се до края на председателството да приключи подаването на оферти за концесионер на летище София

Снимка: БГНЕС

До месец трябва да бъдат готови предконцесионните анализи от международните финансови институции за летище София. Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски:

Най-вероятно не по-рано от месец ще бъдат готови с анализите. Когато са готови с анализите, преглеждаме ги и рестартираме процедурата. Надявам се до края на Председателството да приключим с подаването на офертите.

Консултанти по процедурата са Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие. С концесионирането на летището се цели подобряване на управлението и намирането на средства за изпадналите в затруднено финансово положение Български държавни железници.

Заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова министър Московски откри официално движението по новата пътна връзка от булевард "Брюксел" до Терминал 2 на летище София. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Московски и Фандъкова откриха новопостроената пътна връзка от бул. "Брюксел" до летище София

Проект „Пътна връзка за летище София" с обхват от бул. „Брюксел“ до ул. „Мими Балканска” е на стойност 13,7 милиона лева с ДДС, а финансирането е осигурено от бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, посочи..

обновено на 09.01.18 в 13:31
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32