Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Московски: Твърденията на БСП за нередности в БДЖ са абсолютно неверни

Ивайло Московски
Снимка: БГНЕС

Министърът на транспорта Ивайло Московски нарече "абсолютно неверни" твърденията на БСП за нередности в БДЖ. По-рано социалистите дадоха 24-часов срок на Московски да освободи ръководството на БДЖ. Партията се закани да поиска оставката на министъра, ако не вземе мерки.

Московски заяви, че няма основание да уволни ръководството на железниците и се аргументира:

Обвиненията в корупция в БДЖ, в тезите, които изказаха колегите, извън дребнотемията и жълтите работи – не намирам нищо, което да е сериозен повод да искам оставката на колегите си. 2009 г. това ръководство, което е до мен, заварихме БДЖ с 850 млн. задължения, които не се обслужваха, и 68 млн. оперативна загуба. Към 2017 г. задълженията на дружеството са 330 млн., с 15 млн. оперативна загуба. 

Според министър Московски, атаката на БСП срещу ръководството на БДЖ е заради подобрените финансови резултати на дружеството: 
Защо атакуват в момента БДЖ - защото БДЖ започва малко по малко да си стъпва на краката. В историята на България няма друга партия, освен БСП, която да е съсипвала толкова много железниците. 
В последните 3 месеца в БДЖ тече проверка на Сметната палата. Самосезирала се е и Инспекцията по труда. Няма сигнал, който да е подаден, и да не е даден допълнително органи и служби да го разследват, каза министърът. 
БДЖ няма нито "кухи длъжности", нито "фиктивни заплати", заяви Любомир Илиев - управител на "БДЖ-Товарни превози". Футболният отбор обаче ще бъде закрит, каза Московски.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Георги Свиленски

БСП даде 24-часов срок на транспортния министър да уволни ръководството на БДЖ

БСП даде 24-часов срок на транспортния министър Ивайло Московски да уволни ръководството на БДЖ. Причината са данни за нередности в работата на дружеството, заплахи на ръководители към служители и издържането на футболния отбор на железниците. Ако..

публикувано на 29.01.18 в 14:59
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32