Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Навършват се 5 години от самозапалването на Пламен Горанов пред Община Варна

| обновено на 19.02.18 в 17:06

В негова памет приятели на младия варненец и техни съмишленици ще се съберат пред сградата на администрацията. Очаква се отново да бъде поставен въпроса защо  все още няма паметна плоча на мястото на грамадата пред oбщина Варна. Приятелите на Пламен Горанов припомнят, че е минала година откакто е внесена петицията в Комисията по култура на Общинския съвет-Варна за това.

Снимка











Грамадата беше заличена от общинската администрация, според приятели на Горанов, „за да не тревожи ничия съвест”. Днес те ще възобновяват гражданската подписка „за поставянето на паметен знак пред варненското кметство, малък пламък от метал в памет на Пламен”. 

„Варненци са сбъркали приоритетите си”, смята един от най-близките приятели на Пламен - икономическият анализатор и писател Димитър Събев, който му посвети книгата „Саламандър”.

Чуйте разговор с него в прикачения звуков файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дискусия с интериорни дизайнери и архитекти ще се проведе във Варна

Дизайнери, архитекти, фирми и инвеститори ще се срещнат за първи път във Варна, за да дискутират тенденциите в обзавеждането на ваканционните имоти. Проявата ще се проведе на 12 юли на бул. „Сливница“ 160 от 18.30 часа, в Клуб на дизайнера, който предстои да бъде разкрит и във Варна, освен в София. Това каза за Радио Варна Гена Събева,..

публикувано на 09.07.24 в 07:05

ДКЦ 3 във Владиславово отново работи от днес

ДКЦ 3 във Владиславово отново работи от днес, след пожара през почивните дни. Възстановяването на изгорелите помещения в ДКЦ 3 трябва да се случи в най-кратки срокове.Това заяви заместник-кметът Снежана Апостолова.  Вследствие на избухналия пожар, са нанесени сериозни материални щети на третия етаж в едното крило на сградата. Там са..

обновено на 09.07.24 в 06:41
архив

Затварят локалното платно пред УМБАЛ "Св. Марина" във Варна заради ВиК ремонт

Във връзка с неотложен ремонт на главен водопровод на бул. „Хр. Смирненски“ днес ще бъде затворено за преминаване и паркиране на автомобили локалното платно пред УМБАЛ „Св. Марина“. Това е платното, разположено между входа и изхода на болницата, на спирка „Медицински комплекс“, посока център. Община Варна приканва гражданите да не паркират в..

обновено на 09.07.24 в 06:08
Изгрев, Синеморец

До 39 градуса в Източна България

Към 6 часа тази сутрин измерените температури на въздуха на места са доста по-високи от вчера по същото време - във Варна с 8 градуса, в Добрич и Шабла по 6. В останалите райони – с 2 до 5 градуса. От 17 градуса в Добрич до 28 градуса на нос Емине са стойностите на въздуха към 6 часа. 18 градуса е в Шумен, 20 градуса в Разград и..

публикувано на 09.07.24 в 06:01

Адресите без ток

На 09.07.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна – ул. Георги Бенковски, ул. Кракра, ул. Беласица, ул. Д-р Писклюлиев, електрозахранени от ТП 353. Временни смущения в електрозахранването са..

публикувано на 09.07.24 в 05:00
архив

Заради ВиК ремонт затварят локалното платно пред Терапията

Във връзка с неотложен ремонт на главен водопровод на бул. „Хр. Смирненски“ , от утре – 9 юли, ще бъде затворено за преминаване и паркиране на автомобили локалното платно пред УМБАЛ „Св. Марина“. Това е платното, разположено между входа и изхода на болницата, на спирка „Медицински комплекс“, посока център. Община Варна приканва гражданите да не..

публикувано на 08.07.24 в 16:37

Драстично увеличение на пожарите със започването на жътвата регистрират в област Добрич

Драстично увеличение в броя на пожарите със започването на жътвената кампания се регистрира в област Добрич. Унищожени в периода 22-30 юни са над 430 декара, като за страната те са 2 000, информират от Областната дирекция на МВР. Оттам призовават за стриктно спазване на правилата от страна на зърнопроизводителите при прибирането на реколтата и за..

публикувано на 08.07.24 в 16:17