Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издигат пясъчни диги до езерото Вая

3
Снимка: БГНЕС

Високите температури и дъждовното време в Бургас повишиха и нивото на водите във водоемите. Въпреки че за сега опасност за населението няма, край езеро Вая днес започна превантивно изграждане на пясъчни диги. Вая се намира непосредствено до основния път към южното Черноморие, а на места вследствие на интензивното топене на снега пътят бе залят.

Поставени са около 1000 торби с пясък. Към момента водите в езерото са в предупредителното, а не критично равнище. Следят се нивата на водите и в язовири и реки. Засега няма водоеми, застрашаващи населението.

Припомняме, че по-рано днес директорът на Главна дирекция "Надзор на язовирните стени и съоръженията" Кирил Войнов съобщи, че към момента на територията на България няма проблем с язовирите и по поречието на реките.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Свързани новини

Очаква се повишение на нивата на водните басейни на територията на страната

Постоянно се следи нивото на водата в река Камчия, контролирано се изпуска язовир Цонево,следи се и язовир Тича,който също се влива в Камчия - това съобщи управителят на "Напоителни системи"-клон Варна Ведат Сакаллъ.На трети март е прелял и..

публикувано на 06.03.18 в 13:41
ВИЖТЕ ОЩЕ

НИК "Академик" с 338 експедиции за 40 години

Общо 338 експедиции, от които 30 международни, са извършени с научноизследователския кораб "Академик" за 40 години. Това каза директорът на Института по океанология "Фритьоф Нансен" проф. д-р Атанас Палазов. Миналата година "Академик" е преминал класов..

обновено на 25.06.24 в 18:29

Държавата предприема спешни действия за решаване на проблема с авариралия колектор край Албена

Държавата предприема спешни действия в най-кратки срокове за решаване на проблема с авариралия колектор , който отвежда пречистените води от станцията в Албена. Междувременно стана ясно, че последните проби на РЗИ Добрич са отрицателни и водата в..

публикувано на 25.06.24 в 17:44
Плажът на Кранево

Отпадат ограниченията за къпане в Албена и Кранево

Ограниченията за къпане в морето, въведени от Регионалната здравна инспекция в Добрич, отпадат. Резултатите от взетите тази неделя (23 юни) проби показват, че показателите на водите за къпане в трите зони – „Албена“, „Кранево-централен“ и..

публикувано на 25.06.24 в 15:44
Снимката е илюстративна

Велотрасе в пешеходната зона на центъра и в Морската градина предлага велоклуб

Да бъдат свързани съществуващите велоалеи във Варна чрез маркирането с декоративни елементи на велотрасета през пешеходната зона на бул."Княз Борис първи" и през Морската градина. Това предложение велоклуб „Спартак“ обсъдиха днес съветниците от ПК..

публикувано на 25.06.24 в 15:33

Работна група ще провери добра ли е регулацията на светофарите във Варна

Преходните интервали на 40 светофарни уредби (СУ), от общо 92 във Варна, са били променени в началото на т.г., така светват едновременно на зелено за пешеходци и автомобили. Направените проби, обаче не дават очакванитe резултати  - облекчаване на..

публикувано на 25.06.24 в 15:07

Токов удар изгори част от помпата на новата чешма до бившия Дом "Младост", бавят се пробите на РЗИ

Заради проблем с електрозахранването все още не е тествано качеството на водата от новооткритата чешма до бившия Дом "Младост". Това потвърди за Радио Варна заместник-кметът Илия Коев. Прекъснатото електрозахранване е причината за спирането на водата...

публикувано на 25.06.24 в 15:00

В общини в Добричко разясняват как се кандидатства по европроекти

Информационна обиколка на тема „Актуални възможности за финансиране с европейски средства 2024“ започна тази седмица по общините в Добричка област, организирана от Информационния център, създаден за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския..

публикувано на 25.06.24 в 14:46