Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Младежка инициатива на брега край Шкорпиловци, наречена "Бира за смет", чисти плажа, разказва Труд. Срещу 100 кутии бира доброволци събраха 2 тона боклук по северния черноморски бряг. В Бургаското рибарско селище Ченгене скеле преди дни,  деца доброволци са почистили плажа, после били почерпени с чорба и сладолед.

"Вандали поругаха българската азбука", съобщава Телеграф. Става дума за изложба пред Народния театър, организирана от фондация "Ценности". Таблата, показващи буква от българската азбука, пресъздадена от различни художници, били осквернени с цинизми, написани със спрей.

Всяко училище ще има безжичен интернет до края на годината, е водещото заглавие на 24 часа. Правителството е предвидило 11 милиона лева за целта, става ясно от стенограма на последното заседание на Министерския съвет. Министърът на образованието Красимир Вълчев е уточнил за вестника, че 46 на сто от нашите училища вече имат достъп до безплатен интернет.

Стандарт акцентира върху посещението на премиера Бойко Борисов в хърватската столица Загреб. "Трябва да направим всичко възможно да не допуснем отново конфликт като този в бивша Югославия", заяви той, цитиран от изданието. В друга статия пише, че заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е направил маратон от срещи с балкански лидери.

Днешните вестници пишат за кончината на художника Светлин Русев. Инфаркт уби Светлин Русев 20 дни преди да навърши 85 години, отбелязва Телеграф. Стандарт съобщава, че последните му рисунки били върху камък.  "Велик човек си отиде", обобщава 24 часа. "Светлин бе мотор, който движеше държавата ни напред", е написал председателят на парламентарната комисия по култура и медии Вежди Рашидов, цитиран от Труд .



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32