Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР: Намалява престъпността в област Сливен

Престъпността в област Сливен намалява, отчетоха от Областната дирекция на вътрешните работи. Спадът е с около 6%, а разкриваемостта на престъпленията е 59%, обяви старши комисар Димитър Величков.

Старши комисар Димитър Величков обяви като приоритетно в работата на дирекцията засиленото полицейско присъствие в малките населени места.  Целта опазване на селскостопанската продукция и сигурност на хората там.

"Ще бъде продължено засиленото полицейско присъствие по малките населени места. Мобилните екипи, които ще обикалят по селата, ще се срещат с кметовете и хората по населените места. Много е добър отзвука в тази насока", уточни той.

От КАТ  "Пътна полиция" отчетоха месец юни като месец без жертви на пътя. Главен инспектор Илиян Николов коментира, че е завишен контрола по пътищата в областта:
"Миналата година са ранени 39 човека през месец юни, а тази година са 13. Загиналите през мината година месец юни са били 5, тази година за щастие нямаме нито един".

С цел да се опази живота на децата през лятната ваканция и да намалят пътния травматизъм по автомагистрала "Тракия" от началото юли КАТ стартира акциите "Ваканция" и "Безопасно лято".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32