Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Националното сдружение на автобусните превозвачи ще представят визията си за обединение на бранша

Снимка: БГНЕС

От Националното сдружение на автобусните превозвачи ще представят визията си за обединение на бранша. За "Хоризонт" Магдалена Милтенова от Браншови съюз за стопанска инициатива каза, че това ще бъде Конфедерация, в която ще влязат всички национално представени организации.  Към тази структура могат и да се присъединят и по-малки структури от бранша, обясни още тя. Конфедерацията ще бъде доброволна организация и членуването в нея няма да има задължителен характер:

"Обединението на бранша би трябвало да реши голяма част от проблемите, като нелоялната конкуренция. Ние ще работим в тази посока. Ще трябва да се справим с проблемите, които имаме с общинските администрации по отношение на възлагането на превозите. Трябва да се справим с липсата на кадри и начина на заплащане на водачите ни", обясни Магдалена Милтенова от Браншови съюз за стопанска инициатива.

На срещата днес ще бъдат представени и проблемите, които стоят пред бранша във връзка с Мобилен пакет 2.  Милтенова добави, че евентуална либерализация на пазара няма да е подходяща нито за превозвачите, нито за пътниците.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32