Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем общински язовира в Сливенска област ще бъдат ремонтирани с държавни средства

Снимка: БНР

Седем от общо 109 язовира общинска собственост в Сливенска област, за които общините не могат да отделят пари за поддръжка, ще бъдат ремонтирани за сметка на държавата. Това съобщи заместник областният управител Камен Костов. Очаква се Държавната консолидационна компания да определи фирмите, които ще извършват дейностите. 

Проблемните язовири са край селата Злати Войвода, Асеновец, Пет могили, Радецки, Крива круша и военната база "Ново село". Констатираните неизправности на тези водоеми са свързани с неработещи изпускатели, затлачване с битови отпадъци, филтрации по скатовете на стените и други. Костов коментира, че стените на новозагорските язовири са превърнати в пътища от фермерите в района: "Земеделците нямат друг път или е по-отдалечен и много често минават през стените, като път ги използват и създават коловози. После там се събира вода и това нарушава и сляга стените язовирните".

Заместник областният управител каза още, че за този проблем тепърва ще се търси решение. Към момента няма информация кога ще започнат ремонтите на язовирите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32