Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изплатено е дължимото на служителите от пощите, обявили гладна стачка

И двамата служители на Български пощи, които обявиха гладна стачка, вече са си получили парите, които се начисляват за прослужено време, както и ваучерите за храна, съобщи изпълнителният директор на предприятието Деян Дънешки. Изплатено е дължимото и на още 3-ма души, които не бяха получили ваучери и пари. И петимата са членове на синдикат "Защита" в Български пощи.

Дънешки обясни, че причина за забавянето на средствата е, че тези служители не са се били присъединили към Колективния трудов договор:

"Когато те са се присъединили към КТД, са си получили съответните възнаграждения. Всички ваучери са им изплатени, всичките придобивки, които КТД предвижда, те са си получили. Към момента гладната стачка абсолютно няма никакъв мотив. Всеки може да стачкува по желание. В момента аз не съм уведомен, че има още стачкуващи хора".

Директорът на Български пощи допълни, че още двама служители, които са в болнични, не са получили ваучери и пари, но те ще им бъдат изплатени, когато се върнат на работа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32