Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кой краде фотографии от Морската градина?

Снимка: Румен Сарандев, Радио Варна
Пет от фотографиите от изложбата на открито „С дъх на море” са откраднати. Някои от платната са и надраскани с графити. Това видя репортер на Радио Варна. Фотосите са подредени на входа на Морската градина /до Слънчевия часовник/ по повод 138 - годишнината от създаването на Военноморските сили на Република България и Празника на Варна. По думите на подп. Димитър Титев - говорител на ВМС, става дума за "откровена кражба".
Снимка

Снимките в изложбата „С дъх на море” са на Вяра Йовева - фотографът на министерство на отбраната. Експозицията не е първата мащабна изява на Йовева. Тази година тя подреди изложба в столицата, посветена на Гергьовден – Ден на храбростта и празник на Българската армия.
Снимка

Фотографът Вяра Йовева започва кариерата си на военен фотограф във в. „Българска армия“. Тя е първата жена – официален фотограф на военното министерство. Носител е на редица награди и отличия за фотография.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
язовир

МОСВ: С необичайно за годината по-ниски нива са язовирите, захранващи Черноморието

С необичайно ниско запълване за това време на годината са язовирите, захранващи Черноморието и Североизточна България. Нивата на язовирите „Камчия“ (водоизточник за Варна, Бургас и др. населени места по Черноморието) , „Ясна поляна“ (водоизточник за Бургас и др. населени места и курорти от Южното Черноморско крайбрежие и Бургаска област), „Тича“..

обновено на 14.08.24 в 15:32

Психиатричната асоциация и Лекарският съюз у нас със становища във връзка с пожара в Психиатрията във Варна

Със свое становище във връзка с инцидента в Първа психиатрична клиника към Университетската болница за активно лечение "Св. Марина" във Варна излязоха от Българската психиатрична асоциация (БПА) и Българския лекарски съюз (БЛС) у нас. Пожар в Психиатричната клиника във Варна отне човешки живот Редица нарушения в психиатричната клиника към..

публикувано на 14.08.24 в 15:30

Въпроси и отговори за вятърната енергия?

Вятърните турбини излъчват ли инфразвуци, които вредят на здравето? Шумни ли са? Излъчват ли вредни електромагнитни полета? Заплаха ли са за птиците? Вредят ли на климата, като променят въздушните течения? Създават ли много отпадъци, колко е кратък животът на турбините и рециклират ли се? Това зелена енергия ли е и изисква ли много ресурси? Скъпа ли е..

публикувано на 14.08.24 в 15:23

Лятно кино в парка на “Владиславово” от 17 до 19 август

Лятно кино и веселие очаква малки и големи в парка на “Владиславово” в периода от 17 до 19 август. Събитието е организирано по повод Деня на Варна съвместно с районната администрация. От 17.00 до 23.00 часа посетителите в парка ще могат да се насладят на атрактивна програма и разнообразни забавления. Освен обичайните за празника вечерни концерти,..

публикувано на 14.08.24 в 14:51

„Храна за размисъл“ гостува във Варна

Специален камион, в който ястията от кампанията "Храна за размисъл" се приготвят на място, ще паркира във Варна. Там той ще продължи да разказва историите на бежанците в България чрез универсалния език на храната. Варненци и гостите на празника на града ще могат да опитат ястия от Сирия, Афганистан и Украйна и да чуят историите на Халед, Сара и Саша...

публикувано на 14.08.24 в 14:42

Заради пожар затвориха в двете посоки пътя Бургас-Средец

Заради двоен пожар се затваря пътя Бургас-Средец в двете посока, информират от полицията. Единият е между с. Черни връх и кариерата, а другият е между Константиново и кариерата. Там има голямо задимяване, което намалява видимостта, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В гасенето на огъня участват шестима огнеборци с два пожарни автомобила...

публикувано на 14.08.24 в 14:26
Горица Грънчарова-Кожарева

Горица Грънчарова-Кожарева на среща с областните директори на МВР

В сградата на Министерството на вътрешните работи се провежда среща на номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева с главния секретар на министерството и областните директори на МВР, предаде  БНР. На срещата не присъства министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Преди дни номинираната за служебен премиер Горица Кожарева се..

публикувано на 14.08.24 в 14:12