Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Да „смениш гардероба“, защото си с 40 кг по-лек

Да свалиш 40 килограма и да нормализираш кръвната захар и кръвното налягане – това постига за една година Максим Каракаш от София. Опитвал се да нормализира показателите на кръвта с различни диети, но без резултат.

Идва вклиниката на д-р Емилова след съвет от приятели и не съжалява - вече без хапчета кръвното е до 130, но това е нормално за 47-годишен мъж. „Без медикаменти съм и за кръвната захар и се чувствам добре“, продължава Максим Каракаш.


От солидарност програмата на гладолечение прави и неговата съпруга. „Имах нужда от цялостно прочистване на организма и „главата“, разказва младата жена.  "Стимулът е двустранен – човек се изчиства и физически, и духовно и се постига баланс.“ Затова решихме да го направим заедно, така е по-лесно и резултатът е безспорен“, продължава семейство Каракаш.

От три години вече внимават повече за качеството на храната. Намалили са консумацията на месо и почти са изключили колбасите. В същото време на трапезата им по-често и в по-големи количества са плодовете и зеленчуците. А в поведението - повече позитивно мислене.

Така изследванията, които си правят на всеки 6 месеца, показват, че показателите на кръвта и на двамата са добри. Максим, след като още първата години свалил 40 кг, всяка сутрин следи теглото си и се интересува повече от външния вид, допълва съпругата. Той подобри и настроението си и с удоволствие подмени и гардероба си. Тя също отслабва - 12 -13 кг, което много добре се отразява на всичко. Програмата прави и техния син, който вече по-рядко боледува от настинки и има по-добър имунитет.

Програмата на плодове и чай, която се прави в клиниката на д-р Емилова, има цялостен позитивен ефект, категорични са семейство Каракаш. И са убедени, че „човек като не консумира месо, става по-добър“.


До края на август клиниката на д-р Людмила Емилова е в Боровец.

През октомври екипът започва работа отново във Варна, хотел „Азалия“. Информация може да получите на телефон е 0888 951 288.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Христос Воскресе!

"Човек се чувства окрилен на такива празници" , споделя д-р Людмила Емилова и разказва своето разбиране за Възкресението на Христос като един добър повод да си спомним, че животът продължава дори и когато физически някои от нас не са вече на този свят. С д -р Людмила Емилова ни среща Габриела Гаврилова. Това е един наистина голям празник. Ден..

публикувано на 04.05.21 в 10:43
Снимката е от публикация на Клиника

Холорофилът в помощ на организма

Хлорофилът по структура и състав наподобява хемоглобина. Основната разлика идва от един атом - зеленото вещество съдържа магнезий, докато червеното - желязо. От химична гледна точка, хлорофилът е мастно разтворим пигмент и притежава изразено антиоксидантно въздействие, попаднал в човешкия организъм, разказва д-р Людмила Емилова в разговор с Габриела..

публикувано на 26.04.21 в 06:00

Плодолечението - път към здравето и надеждата

Инсулинова резистентност и метаболитен синдром са часто от проблемите, които отвеждат Ваня Велиславова в клиниката на д-р Людмила Емилова. След месец плодолечение пациентката вече има надежда, защото показателите й се подобряват. „Много съм доволна от програмата, защото тя ме накара да повярвам, че всичко е възможно и мога да се оправя само за..

публикувано на 19.04.21 в 06:00

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25