Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава лечението на пострадалите при катастрофата край Своге

Снимка: БГНЕС

Лекарите от столичните болници "Пирогов", "Света Ана", ВМА и "Царица Йоанна" продължават лечението на пострадалите при инцидента пътници.

За състоянието на ранените, които са настанени в "Пирогов", съобщава зам. директорът на здравното заведение проф. Николай Габровски:

"Говорим за тежки травми. За съжаление, възрастта на пациентите е доста висока, което не помага в случая, за да върви по-лесно лечебният процес, но така или иначе се прави всичко, което е необходимо. Състоянието на всички беше овладяно. За четири от тях сме доста притеснени поради тежестта на съчетаните травми, които имат. Бих искал да изкажа специални благодарности към целия екип на "Пирогов". Имахме много добра координация с "Бърза помощ", с министерството, благодарение на което екипите останаха от дневната смяна. Дойдоха колеги, които са в отпуска, дойдоха колеги, които са едва ли не случайно чули информацията. Беше наистина много бърза и впечатляваща реакцията".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32