Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Нито закрила, нито пощада за длъжностните лица, които имат вина за катастрофата край Своге

Ще им бъде търсена и съдебна отговорност

На длъжностните лица ще бъде търсена и съдебна отговорност
Снимка: БГНЕС

Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата и има вина за катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души, ще бъде подведено под съдебна отговорност и ще му бъде потърсена политическа отговорност. Това каза в началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов. Той изказа съболезнования на близките на загиналите и благодари на министрите, които са си свършили работата добре:

"Към никого няма да има нито закрила, нито пощада. Много ясно са отрегулирани всички процеси в дръжавата – конкурси, строителен надзор, приемателни комисии, където всеки се подписва и носи своята отговорност. Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено и под съдебна отговорност, и ще му бъде поискана и политическа отговорност. Въпрос на дни е да завършат всичките експертизи. Призовавам и опозицията да изчака няколко дена, докато текат проверките на прокуратурата и Националната следствена служба. Мога да ги уверя, че както винаги, никога, никого не сме пожалили. Дотам, докъдето е вината, дотам ще се носи и отговорността".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Жителите на Своге блокират от 17 часа мястото на автобусната катастрофа заради състоянието на пътя

Протест на жителите на Своге ще се проведе тази вечер от 17 часа на мястото на автобусната катастрофа, при която загинаха 17 души, а 21 бяха ранени. Хората ще блокират натоварения участък, недоволни от лошото му състояние. Според тях, въпреки..

обновено на 29.08.18 в 08:34
Бисер Петков

Близките на починалите и на пострадалите при катастрофа край Своге ще получат еднократно 375 лева

Агенцията за социално подпомагане ще отпусне еднократна помощ на близките на починалите и на пострадалите при катастрофа край Своге. Това обяви пред Нова телевизия  министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. Сумата е 375 лева –..

публикувано на 29.08.18 в 09:58
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32