Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Девня започна голямото асфалтиране

В Девня започна мащабна рехабилитация на общинската пътна мрежа. 22 улици във всички квартали и съставните селища ще се сдобият с нов асфалт, след като Общината спечели финансиране на проект по Оперативна програма "Развитие на селските райони".

Най-много улици ще се рехабилитират в кварталите "Девня-1" и "Повеляново". Ремонтите трябва да приключат до края на октомври, съобщиха от общинската администрация.

Списък на улиците, подлежащи на рехабилитация

Ул. "Дунав" - асфалт + затапване с бордюри зад спирката
Ул. "Бенковска" - асфалт + частично тротоар
Ул. "Бузлуджа" - само асфалт
Ул. "Райко Даскалов" - асфалт + частично тротоар + частично бордюри
Ул. "Перущица" - асфалт + частично тротоар
Ул. "Васил Друмев" - асфалт + тротоари + бордюри
Ул. "Стадиона" - част  от "Дружба" до "Добруджа" - само асфалт
Ул. "Добруджа" - само асфалт
Ул. "Лозарска" - само асфалт
Ул. "Брезник" - само асфалт
Ул. "Пирин" - част, само асфалт
Ул. "Средна гора" - част от "Илия Блъсков" до "Съединение" - само асфалт
Ул. "Чаталджа" - само асфалт
Ул. "Цар Самуил" - само асфалт
Ул. "Волга" - само асфалт
Ул. "Ал. Стамболийски" - част от "Стара планина" до "Мусала" - само асфалт
Ул. "Родопи" - част от "Лом" до "В. Левски" - само асфалт
Ул. "Радецки" - част от "Лом" до "Н. Вапцаров" - само асфалт
Ул. "Славянска" - само асфалт
с. Кипра - ул. "Г. Василев" (чакълираната част) - само асфалт
с. Падина - улицата от църквата до казана за ракия - само асфалт

ВИЖТЕ ОЩЕ

4 лодки със стотици мигранти акостираха на италианския остров Лампедуза

Четири лодки, превозващи повече от 500 мигранти, акостираха на остров Лампедуза, след като бяха прехванати от италианските власти до бреговете на средиземноморсия остров, съобщи днес агенция АНСА, цитирана от Ройтерс. Италианската агенция съобщава, че една от лодките с 325 души на борда е била прехваната на 8 мили (около 13 км) от Лампедуза...

публикувано на 09.05.21 в 17:35

Камелия Нейкова: До 15 май трябва да е готово решението на ЦИК за секциите извън страната

"Не очаквам броят на избирателните секции в чужбина да бъде толкова повишен, че да доведе до невъзможност да се създаде необходимата организация". Това заяви пред БНР новият председател на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова. Тя уточни, че до 15 май трябва да е готово решението на комисията за секциите извън страната, което..

публикувано на 09.05.21 в 16:10

Форумът „Национални дни на кариерата 2021“ ще се проведе на 10 май в ДКС

20-ото юбилейно издание на форума „Национални дни на кариерата” ще се проведе на 10 май в Двореца на културата и спорта във Варна. След проведеното успешно онлайн събитие на 8 април 2021 г., организаторите на най-големия кариерен форум у нас – компанията за комплексни HR услуги JobTiger – реши да даде шанс и на тези, които предпочитат срещите между..

публикувано на 09.05.21 в 16:05

Последен ден от „зелените коридори“ за ваксинация срещу COVID-19

Последен ден от „зелените коридори“ за имунизация срещу COVID-19. По време на празниците всички желаещи можеха да се имунизират без предварително записване в 26 пункта в цялата страна. Началото на последните  „зелени коридори“ беше дадено на 30-ти април,  а интересът  се оказа голям още от първия ден. Това най-вероятно се дължи най-вече на..

публикувано на 09.05.21 в 15:57

Варна почете загиналите във Втората световна война

С тържествени ритуали пред паметника в старите гробища във Варна на загиналите във Втората световна война в борбата срещу фашизма руски воини, както и пред паметника-арка на Осми Приморски полк, беше отбелязан Денят на победата и Ден на Европа -9 май. Венци и цветя поднесоха генералният консул на Русия в морската столица Владимир Климанов,..

обновено на 09.05.21 в 15:33

Европол иззе над 1 млн. евро в брой при акция срещу производство на фалшиви цигари

Международна правоприлагаща операция, координирана от Европол и Евроюст с участието на 3 държави, доведе до задържането на 12 души, заподозрени в незаконната търговия с цигари. Арестите са извършени в Белгия и Франция, като сред задържаните са и лидерите на престъпната организация. Между 4 и 5 май са..

публикувано на 09.05.21 в 15:30

Предимно слънчев понеделник

Ще бъде предимно ясно и слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизток и изток. Сутринта ще е хладно с минимални температури между 4° и 9°, по крайбрежието от 8 до 12. Максималните температури ще са между 16° и 21°, по Черноморието 15°-17°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода от 11° по северното крайбрежие до 16° по..

публикувано на 09.05.21 в 15:27