Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МО е получило оферти за Ф-18, Ф-16, "Грипен" и "Еврофайтър"

| обновено на 01.10.18 в 15:55
Saab JAS-39 Gripen на унгарските ВВС
Снимка: EPA/BGNES

Министерството на отбраната е получило оферти за изтребители Ф-18, Ф-16, "Грипен" и "Еврофайтър". Това стана ясно при отварянето на предложенията днес. Офертите бяха отворени в реда на тяхното получаване. Първият пакет беше предложение на САЩ за нов самолет Ф-18, второто предложение беше отново от САЩ - за нов самолет Ф-16, третото - за нов самолет "Грипен" от Швеция, а четвъртото предложение е за употребявани "Еврофайтър" от Италия.

Съвместната работна група, назначена със заповед на министър-председателя Бойко Борисов, в която влизат представители на Министерството на отбраната, Министерството на икономиката и ДАНС, ще отвори публично всички постъпили в установения срок писмени предложения.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илиан Илиев

Илиан Илиев за званието почетен гражданин на Варна: Тази награда е за труда на всички в "Черно море"

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Илиан Илиев е един от шестимата удостоени тази година със званието почетен гражданин на Варна. Той получава признанието за изключителните му заслуги към футбола и спорта, за доказания му професионализъм и за постигнатото историческо второ място на ПФК „Черно море“ в елитното първенство...

публикувано на 15.08.24 в 17:00
УКВ

Ден на отворените врати на ветрохода "Калиакра"

До 19 часа днес граждани и гости на Варна могат да видят баркентината "Калиакра", акостирала на Морска гара-Варна. Поводът за деня на отворените врати, обявен от Български морски квалификационен център, е във връзка с празника на Варна, 15 август, предаде Maritime.bg.  През 2024-а се отбелязват 40 години от издигането на националното знаме на..

публикувано на 15.08.24 в 16:55
Президентът Румен Радев

Румен Радев е подписал указ за обнародване на промените в ЛГБТ закона

Държавният глава Румен Радев е подписал указа за обнародването на промените в Закона за предучилищното и училищното образование, с което е изразил отношението си към тях, предаде БНР.  Това се посочва в прессъобщение от прессекретариата на президента в отговор на отправени въпроси за това какво отношение ще вземе държавният глава относно..

публикувано на 15.08.24 в 16:41

"Храна за размисъл" гостува във Варна и разказва чрез традиционни ястия историите на бежанците у нас

Кампанията "Храна за размисъл" на Агенцията на ООН за бежанците гостува на Варна навръх празника на града.  Специалният камион, в който ястията от кампанията се приготвят на място, е във Варна през целия ден. Там той продължава да разказва историите на бежанците в България чрез универсалния език на храната. Варненци и гостите на празника на града имат..

публикувано на 15.08.24 в 14:15

Тържествена архиерейска литургия в Катедралния храм и издигане флага на Варна (СНИМКИ)

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан поздрави в словото си имениците и всички варненци с празника на града в препълнения Катедрален храм "Успение Богородично" в морската столица. "Този празник  е цялата радостна тайна на тази смърт, която се разкрива пред нас и се превръща в наша собствена радост. Н ейната смърт, както и..

публикувано на 15.08.24 в 13:15

Митрополит Йоан: 15 август носи огромен духовен заряд - богословски, нравствен и морален

Тържествена света архиерейска литургия в Kатедралния храм "Св. Успение Богородично " отслужи негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Свето Успение Богородично носи един огромен духовен заряд - богословски, нравствен и морален. Много е хубаво, че празникът на Варна е именно на този ден. Това подчерта за Радио Варна..

публикувано на 15.08.24 в 10:00
Синя зона, център, Варна

Безплатна синя зона за празника на Варна

Синята зона няма да работи днес, когато Варна отбелязва своя празник. Паркирането в централната част на града ще бъде безплатно, тъй като 15 август бе обявен за празничен и неприсъствен ден от Варненския общински съвет, уточниха от ОП "Общински паркинги и синя зона". Синята зона в морската столица работи всеки ден от 9 до 20 часа, включително събота и..

публикувано на 15.08.24 в 09:30