Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Гладолечението помага за оздравяване на очите

Снимка: Радио Варна
Здравословни проблеми с белия дроб решава пациент на д-р Емилова, който няколко пъти прави програмата на плодове и чай. Дори вече няма ХОББІ - хронична обструктивна белодробна болест. Сега Иванка Попова е в клиниката за да намали болката в очите. От години има очен херпес. Решена е да направи дълга програма на плодове, чай и мед.

Знам, че резултатът, който очаквам, настъпва. Много са свидетелствата на пациенти, които са преминали през тази клиника. Лидия Ковачева казва, че когато научиш добро, трябва да го споделиш.

Това е моят трети престой при д-р Емилова и аз имам много положителни промени в здравето си, но и много още за решаване, както вирусният херпес на очите. Практиката показва, че подобрения в здравето на очите настъпват след 20 ден. Това са и моите добри намерения - да направя този път дълга програма. Ще направя още 10 дни програмата заедно с моя приятелка в  Поморие и тогава ще се върна отново в клиниката, даже вече си записах дата за захранване. Така ще станат общо 30 дни и д-р Емилова го одобри. Но трябва да се поддържа и хранителен режим. Тя съветва поне един път в седмицата да има разтоварващ ден на плодове, чай и мед. Надявам се да превърна това в навик, защото тогава целта е постижима и може да е добър пример за останалите.

Вие сте тук със своята дъщаря. Тя какъв здравословен проблем има?

От време на време се обажда една дископатия. Има високо кръвно. Много се повлия от добрите ми резултати и впечатления. То се вижда и в клиниката. В тази среда си мотивиран да продължиш и си сигурен, че всичко е безопасно. Тя се въодушеви, направи 3 дни програма на плодове и чай и сега е на природно хранене до края на общия ни престой. Чувства се добре.

Аз за 10 дни съм свалила 5,1 кг общо, от които 1,9 кг мазнини. Д-р Емилова най-много се радва на свалените мазнини, защото те носят лошите неща... Надявам се с помощта на моята приятелка да сваля още. Но искам да я мотивирам и тя да прави програмата с плодове, защото има нужда от това, тъй като  има много сериозни проблеми с костите, почти не може да движи едното си коляно. Когато сте двама, взаимно се поощрявате. Ние заедно вече сме го правили веднъж .

Сега моята програма е направена, една-трета е свършена, на пистата съм за крайното класиране!

Вие имате очен херпес?

Да! Високо кръвно... По време на всяка лекция д-р Емилова казва: "Наблюдавайте тялото си, то Ви говори!", а не когато се обърне каруцата. Тогава пак може да стане, но трудно, тежко и дълго. Сега се убеждавам, че трябва постоянно да се грижим за себе си, а това е пример и за семейството ни.

Клиниката на д-р Людмила Емилова  е в хотел Аква Азур в курорта "Св. Св. Константин и Елена". Информация може да получите на тел. 0888 951 288.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Христос Воскресе!

"Човек се чувства окрилен на такива празници" , споделя д-р Людмила Емилова и разказва своето разбиране за Възкресението на Христос като един добър повод да си спомним, че животът продължава дори и когато физически някои от нас не са вече на този свят. С д -р Людмила Емилова ни среща Габриела Гаврилова. Това е един наистина голям празник. Ден..

публикувано на 04.05.21 в 10:43
Снимката е от публикация на Клиника

Холорофилът в помощ на организма

Хлорофилът по структура и състав наподобява хемоглобина. Основната разлика идва от един атом - зеленото вещество съдържа магнезий, докато червеното - желязо. От химична гледна точка, хлорофилът е мастно разтворим пигмент и притежава изразено антиоксидантно въздействие, попаднал в човешкия организъм, разказва д-р Людмила Емилова в разговор с Габриела..

публикувано на 26.04.21 в 06:00

Плодолечението - път към здравето и надеждата

Инсулинова резистентност и метаболитен синдром са часто от проблемите, които отвеждат Ваня Велиславова в клиниката на д-р Людмила Емилова. След месец плодолечение пациентката вече има надежда, защото показателите й се подобряват. „Много съм доволна от програмата, защото тя ме накара да повярвам, че всичко е възможно и мога да се оправя само за..

публикувано на 19.04.21 в 06:00

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25