Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Джи пи груп" се отказва от ремонта на трасето на трамвай №5

Строителната фирма „Джи пи груп“ се отказва от обществената поръчка, възложена от Столичната община за ремонт на трамвайното трасе на линия номер 5 по бул. "Цар Борис Трети". Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова. В края на миналата седмица премиерът Бойко Борисов поиска от Агенция "Пътна инфраструктура" да извади компанията от проектите с европейско и държавно финансиране.

"Конкурсът още не е окончателно завършен, няма сключен договор и предстои да бъде класирана, най-вероятно, втората фирма, която е класирана. Друг обект – това е зона 2 на ул."Граф Игнатиев", който се изпълнява от компанията, ще продължи да се изпълнява, защото не бихме могли да оставим разкопана улицата по средата. Знаете, че увеличихме максимално контрола при всяко неизпълнение. Знаете и огромните санкции, които сме заложили в договора".

Пред журналисти кметът допълни, че държавата ще отпусне на Столичната община необходимите средства за придобиването на къщата-музей на поета Пейо Яворов.

"За мен е важно там да има музей и този музей да бъде и пространство за култура, за дебати, за литература, за среща на читатели с писатели и поети. Аз лично ще направя всичко възможно това да се случи".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32