Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото за взривовете край "Петолъчката" продължава през януари

| обновено на 16.11.18 в 14:41
БНР публикува първата снимка на експлозията преди 6 години
Снимка: Цветан Петков

Делото за взривовете в базата за утилизация на боеприпаси край пътен възел „Петолъчката” ще продължи през януари догодина, като се очаква тогава да бъдат призовани още свидетели.

При експлозията на 5 юни 2012 г. загинаха трима работници и бяха нанесени значителни материални щети.

Днешното заседание в Ямболския районен съд протече при закрити врати. Разпитът на двамата свидетели не беше открит за медиите, тъй като съществува риск от разгласяване на държавна тайна, реши съдът.

След заседанието стана ясно, че по искане на защитата на обвиняемите ще бъдат призовани още свидетели, които ще бъдат разпитани на 11 и 12 януари и едва след това ще бъдат изслушани основните експертизи по делото.

Подсъдими в процеса са собственикът на фирмата Десислав Делев, началникът на производството Иван Пеев и проектантът на взривните работи във фирмата Иван Табов.

Те са обвинени, че при изпълнение на договор с Министерството на отбраната са държали и работили с взривни вещества, но не са взели необходимите мерки за сигурност при тяхното унищожаване и така се е стигнало до фаталния взрив, довел до смъртта на трима работници.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Делото за взривовете край Петолъчката ще продължи през ноември

Делото за взривовете край пътен възел Петолъчката ще продължи в началото на ноември. При експлозията на 5 юни 2012 година загинаха трима души. Нанесените щети са за десетки милиони. Заседанията трябваше да бъдат подновени през октомври, но по искане..

публикувано на 12.10.18 в 01:44
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32