Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР с препоръка за 8 декември: Автомобилите да се управляват от най-отпочиналия водач

Очаква се засилено присъствие на полиция по пътищата на страната и около местата, където младите хора ще празнуват.
Снимка: БНР

За спокойното протичане на днешния студентски празник 8 декември МВР взима мерки за осигуряването на реда. Очаква се засилено присъствие, както по пътищата на страната, така и около местата, където младите хора ще празнуват:

"След приключване на студентския празник, когато студентите тръгнат да се прибират по местата, откъдето трябва да се завърнат, нека автомобилите бъдат управлявани от най-отпочиналия правоспособен водач, който е в групата. Статистиката показва, че студентите се вслушват в нашите препоръки, спазват ги, но, както навсякъде, така и при студентите, ще се намери по някое изключение, което да наруши това правило", каза главен инспектор Петър Соколов от Националната полицията.


За спокойното протичане на днешния студентски празник МВР взима мерки за осигуряването на реда. Очаква се засилено присъствие, както по пътищата на страната, така и около местата, където младите хора ще празнуват.
Създадена е организация и e осигурено необходимото полицейско присъствие в Сапарева баня, Рилския манастир и в Осоговската планина, съобщиха от областната дирекция в Кюстендил.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32