Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ЕК предупреждава в доклад България за даването на паспорти срещу инвестиции

Снимка: БГНЕС

В специален доклад, който се очаква да бъде публикуван в сряда, Европейската комисия ще предупреди страните членки на ЕС, които позоволяват богати чужденци да получават тяхно гражданство или постоянно жителство на своя територия срещу големи инвестиции, че това носи много сероиозен риск от пране на пари, корупция и укриване на даъци, предаде Ройтерс.
Агенцията разполага с чернова на документа, в която се отбелязва, че единствените три такива страни от Евросъюза са България, Малта и Кипър.


ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32