Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Проверяват уличното осветление във Варна

За недостатъчно улично осветление, за липсващи електрически стълбове  и недоизградени такива сигнализираха слушатели  на РАДИО ВАРНА. За отговор потърсихме Тихомир Тимов, началник отдел „Общинска инфраструктура”. 

В момента тече проверката за осветеността на различни райони във Варна, каза Тимов.

На ул. „Радецки” и  ул. „Гоце Делчев”  ще бъдат възстановени някои стълбове .

На ул. „Доц. Д-р Е.Кръстева” в квартал „Бриз” до № 10 е изградено улично осветеление, а в останалият участък има доста строително-монтажни дейности по нови къщи и кооперации, обясни Тимов.

  Той поясни също, че ще бъде рагледан и конкретен случай в „Младост” /във "Възраждане" от спирка „Огоста” в посока Владиславово до бл. 56/, където отдавна няма осветление. Обектът ще бъде предожен за проектиране.

  От Тихомир Тимов научихме и, че доста голямото пешеходно трасе по бул. „Владислав” също е без осветеление, защото се предполага, че светлината от стълбовете за уличното платното ще е достатъчна, но също има оплаквания на граждани. Предстои обследване. Същото важи и за пешеходното трасе край ИУ по „Княз Борис Първи”. Там  стълбовете за уличното осветеление са високи и от дърветата се получава засенчване на тротоарите, поясни общинският служител.

  Самите осветителни тела не са с по-ниски характаристики от старите, та се с по-ниска мощност, но иначе са дори с по-добри качеств, увери ни Тихомир Тимов, началник отдел „Общинска инфраструктура”. Цялото интервю на Даниела Стойнова с него чуъте тук:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Добавката от 50 лева за пенсионерите остава

Положението, в което се намираме е тежко, свързано с кризата, предизвикана от COVID-вируса . Обществото очаква от страна на служебното правителство информация за това до колко и дали ще продължи социално-икономическите мерки. Тяхната финансова обезпеченост беше гарантирана, за някои от мерките, до края на месец май, за други до края на месец юни. С..

публикувано на 13.05.21 в 16:02

Заболеваемостта от COVID-19 във Варна със значителен спад

Заболеваемостта за последната седмица във Варна и региона намалява, днес тя е вече 196 на 100 000. Това съобщи д-р Дочка Михайлова -директор на РЗИ. Тя информира, че продължава ваксинирането с трите вида ваксини, работят и зелените коридори, а ваксината на Янсен се очаква през следващата седмица. На територията на Варненска област в лечебните..

публикувано на 13.05.21 в 15:55

Продължава пръскането срещу кърлежи във Варна

Обработката на тревните площи в парковете и градините във Варна срещу кърлежи не е прекъсвала от началото на април - това съобщи Антоанета Тончева - управител на общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация” във Варна.  Тончева посочи, че първо приоритет са били големите паркове, а междублоковите пространства се обработват само по..

публикувано на 13.05.21 в 14:31

До 26 май ще е регистрацията на партии и коалиции за вота на 11 юли

До 17 часа на 26 май е крайният срок, в който партиите и коалициите ще подават заявление в Централната избирателна комисия за регистрация за участие в изборите. Това предвижда хронограмата за насрочените на 11 юли предсрочни парламентарни избори, която ЦИК обсъжда на днешното си заседание. Също на 26 май, или 45 дни преди изборния ден, ЦИК ще..

публикувано на 13.05.21 в 14:25
Стефан Янев

Стефан Янев: Ще работим в полза на обществото

Очаквайте навременна информация – честна и открита. Ще работим в полза на обществото, заяви премиерът Стефан Янев на първото заседание на служебния кабинет в Министерския съвет. В рамките на заседанието Янев и членовете на правителството ще обсъдят приоритетни задачи, които ще бъдат изпълнени през периода на работа на служебния кабинет. Янев обяви, че..

публикувано на 13.05.21 в 13:30

Русия скоро възобновява полетите до няколко държави

В най-близко бъдеще ще бъдат възобновени полетите между Русия и още няколко държави. Това заяви руският вицепремиер Татяна Голикова, която оглавява оперативния щаб за противодействие на разпространението на коронавирусната инфекция, предаде БНР. Татяна Голикова съобщи, че руските власти следят ситуацията с разпространението на коронавируса по целия..

публикувано на 13.05.21 в 11:22

Слабо земетресение в Добрич

Сеизмична активност е регистрирана в няколко района на страната. Слабо земетресение е регистрирано в Добричко – магнитудът е 2,3 по Рихтер, а трусът регистриран в 7.18 ч. на 3 км западно от Добрич и на 40 км северозападно от Варна, с дълбочина 5 км, предаде БГНЕС. Земетресение с магнитуд 2,4 по Рихтер е регистрирано в 6.30 ч. тази сутрин на 12 км..

публикувано на 13.05.21 в 11:13