Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Модерен спортен комплекс ще бъде изграден във „Владислав Варненчик”

Парка във Владиславово
Снимка: Радио Варна

Модерен спортен комплекс ще бъде изграден на мястото на стария стадион в район „Владислав Варненчик”. Комплексът ще разполага с многофункционална зала и игрища за различни спортове”, обясни Портних. Той, заедно с кмета на района, Николай Костадинов, представи и проекта за цялостно преобразяване на IV микрорайон.

"Сега приключваме с ремонтите по главните пътни артерии и насочваме финансовия ресурс за инфраструктура към малките улички и вътрешнокварталните пространства”, увери Портних. Той припомни, че в района се реализира европроект за енергийна ефективност в две училища. 

„Част от проекта е и една детска градина във Владиславово. Обновяване предстои и в читалището”, анонсира Портних, като допълни, че ремонтите на образователната инфраструктура ще обхванат и училищните дворове.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Около 3 680 малчугани са тръгнали на детска градина или ясла във Варна

Около 3 680 малчугани са тръгнали днес на детска градина или ясла, които отвориха врати за първи път след обявяването на извънредното положение, съобщиха от дирекциите „Образование и младежки дейности“ и „Здравеопазване“ в Община Варна. Близо 3 000 са децата в детските градини, като 192 от тях са в яслените групи. В самостоятелните детски..

публикувано на 26.05.20 в 14:58

Учени откриха начин да спасят белите дробове от коронавируса

Шведски учени разработиха начин за възстановяване на тъканта на белите дробове, което е сред основните усложнения, предизвикани при заразяване с коронавирус, пише РИА Новости. Специалисти от академичната болница в университета в Упсала са използвали за лечение на..

публикувано на 26.05.20 в 14:55

49 души провериха във Варна и областта спазват ли карантината

49  лица са проверени във Варна и областта за спазване на наложената им задължителна домашна карантина За последните 24 часа служители на ОД на МВР – Варна са извършили 649 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина, тъй като са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискови..

публикувано на 26.05.20 в 14:52

Възпитаниците на Морски клуб – Балчик се връщат в морето

Чакането най-накрая свърши!  От днес  се възобновяват тренировките на представителния отбор и подготвителните групи, а от 1 юни започваме занимания с начинаещи групи, съобщи ръководителят на Морски клуб Балчик Александър Славчев. Заинтересованите могат да се запишат на тел. 088 350 6928. От балчишкия морски клуб допълват, че тазгодишното..

публикувано на 26.05.20 в 14:39

Тестваха около 170 курсанти. Няма положителни проби

Всички курсанти от Висшето военноморско училище във Варна са с отрицателни резултатит от извършени бързи тестове за COVID19.  Това съобщи флотилен адмирал проф.Боян Медникаров - началник на училището. Тестването е след разпореждане на военнния министър Красимир Каракачанов, курсантите от всички военни училища да бъдат пуснати в 11-дневен..

публикувано на 26.05.20 в 14:36

Подготвят новия кооперативен пазар в Добрич

Техническият проект за новия кооперативен пазар на Добрич се очаква да е готов до края на месец юли. В началото на април община Добрич обяви обществена поръчка за изработване на инвестиционен проект за ремонта на пазара и района около него. Миналата година беше проведен и конкурс за идеен проект, който беше спечелен от столично архитектурно..

обновено на 26.05.20 в 14:22
Карта с обхвата на

"Синя зона - широк център" във Варна ще заработи от 1 юли

Новите участъци от "синя зона - широк център" се очаква да бъдат въведени в експлоатация на 1 юли.  От 1 юни пък започва прием на документи за локално платено паркиране за живеещите в обхвата на зоната, както  и на юридически лица, съобщават от общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“. Това се отнася за следните три подзони: -Подзона..

публикувано на 26.05.20 в 13:22